#Dit is Belgisch#Nieuws

Sergio Herman en Serax lanceren de tafelcollectie Surface

“Het begon allemaal met een idee voor nieuwe borden…”, aldus de sympathieke en uiterst dynamische topchef Sergio Herman.
Geplaatst op  
Sergio Herman en Serax lanceren de tafelcollectie Surface ©

Sergio Herman ontmoette Axel Van den Bossche en Frank Lambert tijdens de voorbereidingen van het Antwerpse restaurant The Jane. Voor zijn restaurant dat begin volgend jaar in Cadzand opent, wou hij zijn eigen servies ontwerpen. Een samenwerking met Serax lag dan ook voor de hand.

SERGIO-SURFACE A1.indd
Sergio Herman

Totaalconcept

aw_serax_2
Een servies dat diverse vormen en formaten omvat. Borden, kopjes, schalen, … onderling combineerbaar.

Zijn gedrevenheid, passie, streven naar perfectie en totaalaanpak leidde tot een zeer uitgebreide collectie die de naam Surface meekreeg. Het servies op zich is al zeer ruim. Drie verschillende uitstralingen: Camogreen, Rustybrown en Indigrey. Borden, kopjes, schotels, schalen in allerlei formaten, … alles eindeloos combineerbaar. Terracotta ovenschaaltjes in een matzwarte afwerking en met een ‘gefacelifte’ steel. Glazen voor water, wijn, cocktails, … maar ook voor thee en koffie, in stoer en degelijk glas. Snijplanken en keukenmessen. “Want de weg naar de perfectie voor een chef begint op de snijplank”, aldus Sergio. Bestek, geïnspireerd op het klassieke Franse horecabestek, met een stonewash-afwerking. En om het plaatje volledig te maken, zijn er de onderzetters in geweven waterhyacint.

aw_serax_3
Broodplanken uit Canadees esdoornhout. Voor het voorbereidende werk of om gerechten op te serveren.

De juiste setting

aw_serax_4
Terracotta ovenschaal en onderlegger gemaakt van geweven waterhyacint.

De inspiratiebron voor de Surface Collectie was Zeeuws Vlaanderen, de plaats waar Sergio opgroeide. De kleuren en texturen van de zee, de omliggende landschappen, de planten, … vormen de rode draad doorheen de tafellijn, die een perfecte mix van ruwheid, topkwaliteit en esthetiek is. “Want zowel op restaurant als thuis smaakt alles veel lekkerder als de setting errond perfect is en gezelligheid uitstraalt…”