#Ideeën#Interieuradvies

Shopping: de mooiste strooien manden

Het zomerseizoen gaat pas écht van start met een mooie strooien mand!
Geplaatst op  
Shopping: de mooiste strooien manden © Sook Paris

Ergens tussen mode en decoratie balanceert de strooien mand die onlosmakelijk verbonden is met de zomer: of hij nu hangt aan de schouder van een elegante dame of aan de haak bij een interieurstylist hangt, de strooien mand is een vaste zomertrend. Maar waar vind je de mooiste versies? Wij delen onze 10 favorieten! 

Deze zomer blijft de ronde strokorf de straat op gaan en verschijnen onze Instagram feed. Van alle manden heeft de ronde strooien mand wel het hart van de meest interieur- en modeliefhebbers veroverd. Het item is een ideaal compromis tussen authenticiteit en moderniteit, waarbij je keuze hebt uit een reeks van variaties, van sober tot versierd met kleine, goed doordachte details zoals lederen bandjes, een geborduurd detail of een bosje kleurrijke pompons.

Een trend die je niet mag missen

Geen wonder dat deze mand in een paar maanden tijd de must-have van de zomer is geworden. Deze prachtig gebogen mand staat op het kruispunt van twee trends die de interieurwereld de afgelopen seizoenen hebben gekenmerkt. Enerzijds zien we een terugkeer naar organische vormen met rond meubilair, ronde tapijten, ronde tafels en ronde spiegels die onze huizen zijn binnengedrongen. Anderzijds is de comeback van natuurlijke materialen een vanzelfsprekendheid op interieurvlak: stro, vlechtwerk, rotan en ruw textiel verwelkomden authenticiteit terug in onze huizen met grote respect voor vakmanschap.

Als de maand augustus voorbij is, hoeft je je ronde strooien manden echter niet op je zolder op te bergen samen met je zomergarderobe! Terwijl je lichte jurken en sandalen tot volgend jaar een bestemming in kartonnen dozen krijgen, blijven de manden opgehangen aan mooie knijpers of worden ze gerecycleerd tot opslagitems voor je kussens, speelgoed of klein hout als het tijd is om het vuur in de open haard aan te steken. Een heel jaar vakantie vieren, die garantie heb je als je de strooien mand in je interieur laat schitteren!

Waar vind je ze?

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.