#DIY#Ideeën

Sonos neemt playlist stress tijdens de feestdagen weg

Smart Speakerfabrikant Sonos doet groot onderzoek naar het belang van muziek tijdens kerstfeestjes met vrienden
Geplaatst op  
Sonos neemt playlist stress tijdens de feestdagen weg ©

Sonos onderzocht het effect van muziek tijdens thuisfeestjes met vrienden en daaruit blijkt dat slechts 5% van de mensen op zo’n momenten de rol van dj wil. Een goeie playlist is dan goud waard en daar helpt Sonos ons bij.

 

Kerst vieren met vrienden wordt steeds populairder. Friendsmas heet dat dan, of Derde Kerstdag. Sonos ondervroeg negenduizend mensen tussen 18 en 40 jaar, verspreid over acht Westerse landen en ontdekte dat reeds 66% van de respondenten dit al doet. Sonos wou er ook achter komen wat zulke feestjes geslaagd maakt en wat de rol van muziek daarbij is.

sonos-mind-of-a-chef-potluck-music-special-guests-4

Uit het onderzoek blijkt dat die feestjes meestal plaatsvinden tijdens de eerste twee weken van december. Dat is nu dus. 86 % van de respondenten gaf aan dat muziek een essentieel ingrediënt is daarbij en 63% zegt dat het eten en drinken zelfs beter smaakt met de juiste achtergrondmuziek.

sonos-mind-of-a-chef-potluck-music-special-interior-1

De meeste mensen willen zelf inspraak hebben in de nummers die door de boxen zullen schallen. 61 % wil nummers toevoegen aan de playlist, 67% zegt dat het eenvoudig moet zijn om een nummer te kiezen. Ook de geluidskwaliteit is erg belangrijk.

sonos-mind-of-a-chef-potluck-music-special-interior-2

En het gaat nog verder dan dat. Goeie muziek zou ook het flirten stimuleren, mensen aantrekkelijker maken en helpen om het ijs te breken volgens het merendeel van de respondenten. Met andere woorden: een goeie playlist is essentieel.

sonos-mind-of-a-chef-potluck-music-special-tablescape-2

Omdat bijna niemand (slechts 5%) de rol van dj wil opnemen als hij onder vrienden is, introduceert Sonos de Playlist Potluck: een samenwerking met Spotify waardoor gasten hun aanwezigheid voor een (kerst)feestje thuis kunnen bevestigen. Hiermee wordt de stress om een playlist samen te stellen helemaal weggenomen. Eens het feestje begonnen is, kunnen gasten nummers toevoegen via de Sonos-app of direct in Spotify. Geweldig!

 

Dat slimme luidsprekers zoals de Sonos systemen deel uitmaken van een slim huis, lees je ook in Actief Wonen van december.

 

Merry Friendsmas!