#Nieuws

Sterrenrestaurant Pure C toont zijn hernieuwde interieur

Het toprestaurant van Sergio Herman en Syrco Bakker in het Zeeuwse Cadzand zet opnieuw de deuren open na een grondige totaalrenovatie.
Geplaatst op  
Sterrenrestaurant Pure C toont zijn hernieuwde interieur © Chantal Arnts

Heuglijk nieuws voor zij die van verfijnd tafelen houden: Pure C in Cadzand-Bad zet de deuren weer open na een ingrijpende totaalrenovatie die twee maanden heeft geduurd. Het interieur kreeg een warme, Scandinavische look aangemeten met veel gebleekt hout, kraaknet wit linnengoed en een zacht kleurenpalet. 

Puur voor Pure C

Als inspiratie voor het vernieuwde interieur, ging men terug naar de basis. De identiteit van het ervaren team van vakmensen onder leiding van Syrco Bakker dienden als leidraad voor de renovatie die zo’n twee maanden in beslag nam en waarbij de hele ruimte tot op de grond toe werd afgebroken. Net op tijd voor de tiende verjaardag van Pure C, die op 15 maart gevierd wordt.

 ‘De keuzes die gemaakt zijn in het interieur volgen op de visie die we met Pure C hebben neergelegd. We hebben een omgeving gecreëerd waar onze Zeeuwse top producten en mijn pure keuken nóg beter tot zijn recht komt met respect voor het spectaculaire uitzicht en de unieke omgeving.’ vertelt Pure C kapitein Syrco Bakker.

Het resultaat vormt een amalgaam van zachte, natuurlijke kleuren die zich veelal rond het beige concentreren. Om zijn gasten meer dan ooit welkom te heten, werd veel gebruikt gemaakt hout, een uitnodigend en ultra gezellig materiaal. Daarnaast wordt er momenteel hard gewerkt aan de heraanleg van een terras in de duinen, en wordt een Private Dining ruimte – waar plaats is voor 14 gasten – ingericht.

Een unieke bronzen lichtsculptuur van 11 meter lang van kunstenaar Frederik Molenschot van Studio Molen. ©Chantal Arnts

Kunst voor levensgenieters

De subtiele contrasten beperken zich echter niet alleen tot het kleurenschema, hier en daar wordt uitgepakt met een opvallend kunstwerk of een designobject, zorgvuldig gecureerd door Sergio Herman en zijn conceptstudio SH19. In het pand kun je o.a. een 11 meter lange bronzen lichtsculptuur bewonderen, die op commissie door kunstenaar Frederik Molenschot van Studio Molen werd ontworpen. Verder komen er ook Belgische handen in dit interieur te pas: de Belg Cédric Etienne van het Belgische Studio Corkinho voorzag het haardvuur van een bijzondere kurkafwerking. Nederlander Mathieu Nab creëerde exclusief voor het restaurant indrukwekkende houten schelp-objecten. Verder zien we gekleurde spiegels, die een Zeeuwse zonsondergang verbeelden, die het signatuur van de Nederlandse ontwerpers Lex Pott en David Derksen dragen.

Een gigantisch houten schelp-sculptuur van de Nederlander Mathieu Nab exclusief voor Pure C. ©Chantal Arnts

Een subliem team

Ook topchef en Pure C bezieler Sergio Herman is gelukkig met het huidige resultaat en looft niet alleen het interieur, maar ook zijn chef-kok Syrco Bakker: ‘Sinds de oprichting 10 jaar geleden is Pure C meer dan ooit een geliefde bestemming geworden. Syrco Bakker is bezig om zijn talent te verzilveren en zijn kookstijl spreekt – zeer terecht – bijzonder veel mensen aan. Afgaand op de reacties van onze gasten om Pure C in een paviljoen onder te brengen ben ik er van overtuigd dat we geslaagd zijn om zowel Syrco als Pure C het podium te geven dat beide verdienen!’

Een totaalrenovatie komt met vele voordelen, die ook het keukenpersoneel ten goede komt. Huissommelier Tim Theuns beschikt nu over geklimatiseerde wijnkamers en twee nieuwe tailor-made wijn-meubelen. Verder werd er ook binnen het team gerenoveerd: Gilo De Cooman – die eerder al zijn sporen verdiende bij De Karmeliet*** en La Durée** – zal voortaan de gasten welkom heten als nieuwe Maitre d’Hotel. En chef-kok Syrco wordt bijgestaan door de ervaren hand van sous-chef Timothy St Aubin. Voormalige sous-chef Thomas D’hooghe wordt overgeplaatst naar het nieuwe culinaire project van Sergio Herman: Le Pristine in Antwerpen.

Pure C bezieler Sergio Herman en chef-kok Syrco Bakker ©Chantal Arnts

Praktisch:

Pure C is open voor diner (woensdag t/m zondag) en lunch (vrijdag t/m zondag).

Reserveren kan via de website: www.purec.nl of bellen met het Strandhotel: + 31 117 392110.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.