#Ideeën#Interieuradvies

Telewerken: zo creëer je een inspirerende werkplek thuis

Ben je voortaan ook verplicht om je professionele verplichtingen thuis verder te zetten? Hier zijn enkele praktische tips om het telewerken met glans te doorstaan.
Geplaatst op  
Telewerken: zo creëer je een inspirerende werkplek thuis © Ethnicraft

Het ziet ernaar uit dat velen onder ons nog een tijdje zullen moeten telewerken. Lukt het werken vanuit je eigen stulp niet zo goed? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Onze 3 praktische tips en gekoppelde shopping zorgen ervoor dat je je productiviteit bewaart in je eigen home office. 

1 Maak het niet te comfortabel

Wil je echt productief zijn, dan maak je het best niet te gezellig tijdens de werkuren. Telewerken vereist enige discipline. Respecteer de gebruikelijke kantooruren en kleed je zoals je naar de werkplek zou gaan. Kies voor comfortabele kledij waarmee je evengoed ook naar de winkel kunt gaan. Blijf zeker niet in je warme pyjama of onesie hangen, want die belemmert de mentale klik die je moet maken om je job deftig uit te voeren.

2 Hou het netjes en kies de juiste plek uit

Ruim je huis – of toch zeker de ruimte waar je zal telewerken – op voor je aan je professionele taken begint. Clean space, clear mind! Kies bijkomend de juiste plek in huis uit om te telewerken. Woon je alleen, dan heb je de luxe om je eender waar te installeren, zolang het maar een zitplek betreft waar veel daglicht is. Mensen met kinderen of die hun leefruimte moeten delen met andere bewoners, vermijden best de keukentafel, gezien daar veel mensen passeren en de ruimte een bron van afleiding is. Installeer je op een neutrale en lichtrijke plek waar je rustig kunt doorwerken zonder al te veel gestoord te worden.

3 Neem voldoende pauzes

Telewerken betekent ook tijd winnen, je hoeft je immers niet te verplaatsen en je staat ook niet in de file. Gebruik die gewonnen tijd om enkele pauzes in te lassen, want die zijn belangrijk voor je moraal. Maak voor jezelf een duidelijk werkschema op, en neem voldoende pauzes zodat je brein genoeg rust en zuurstof binnenkrijgt. Blijf niet de hele dag op één plek zitten, wandel op geregelde tijdstippen rond. Dit geldt eigenlijk ook voor doorgaans, te lang in éénzelfde houding blijven hangen is nooit goed. Probeer wat beweging in je werkritueel te krijgen, doe wat trappen of loop rond tijdens een telefoongesprek.

4 Creëer je eigen home office

De beste oplossing om efficiënt van thuis uit te werken, is door een tijdelijke home office te installeren. Hou het simpel: een werktafel, een comfortabele stoel, een goede bureaulamp, een organizer, veel daglicht en eventueel een headset om andere geluiden te blokkeren. Laat je inspireren door onze home office shopping!

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.