#Nieuws

Test: deze 3 leuke DIY’s creëer je met Cricut

Knutselkriebels? Met Cricut personaliseer je de leukste creaties. Actief Wonen deed de test!
Geplaatst op  
Test: deze 3 leuke DIY’s creëer je met Cricut © Cricut

De zomervakantie is voorbij en het gewone leven leidt zijn gangetje weer. Je bent inmiddels terug aan het werken, de kinderen zijn terug naar school, en thuis is er meer om op te ruimen… Een drukke periode die om een portie organizing vraagt! Deze handige DIY’s gemaakt met de toestellen van Cricut, toveren de schoolspullen van je kleine kapoen, je (home) work office of je thuis om tot iets leuks.  

Voor deze DIY’s gingen we aan de slag met de Cricut Joy (199,95 euro) en de Cricut Mug Press (199,95 euro). Redactrice Mandy testte de producten uit met haar nichtjes en dat leidde tot onderstaande creaties. Meer info over de producten vind je op de website van Cricut.

1 – Je eigen labels

We starten met de Cricut Joy voor dit DIY-artikel. Hij is compact en heeft een mooi design. Het toestel zelf is erg geschikt voor DIY’s en is een snijmachine die je kunt inzetten voor unieke labels, kaartjes, etc.

Onze tip voor je aan de slag gaat? Bekijk de visuele handleiding eerst! Op het Youtube-account van Cricut vind je veel video’s om je op weg te helpen! Eén van de gemakkelijkste DIY’s is het maken van labels. In de gratis Cricut Design Space App-app vind je heel wat lettertypes en designs, deze vormen een goed startpunt. Er bestaat natuurlijk ook een optioneel abonnement (je geniet van een maand gratis proefperiode, daarna kost het 9,99 euro per maand) waar je de leukste designs kunt selecteren.

Deze label-DIY is poepsimpel: je maakt je design in de app, iets dat je ook via je smartphone kunt. Daarna is het een kwestie van uitvoeren: op een paar seconden snijdt je Cricut Joy het ontwerp uit en kun je beginnen labelen. Het proces verloopt vlot en is een leuke belevenis voor de kinderen. Met het toestel creëerden we onder meer labels voor boterhamdozen, drinkflessen, boekentassen en mandjes. Fun en ordelijkheid gegarandeerd! 

Lia kan alvast niet wachten om haar rugzakje aan haar klasgenoten te tonen:

 


2 – Je eigen mok

De Cricut Mug Press is ook een leuk toestel. Hiermee ontwerp je mokken in de leukste kleuren, prints en opschriften! Opgelet, je hebt wel een laptop met usb-aansluiting nodig, met een smartphone of tablet lukt het niet. Het principe is hetzelfde: je downloadt het Cricut-programma (ziet er hetzelfde uit als de app) en je kunt meteen aan de slag.

Je kiest uit je favoriete lettertypes, afbeeldingen, quotes enzovoort. Ook hier bestaat de mogelijkheid van een betalende versie. Eens je design klaar is, laat je het juiste formaat uitprinten en vervolgens correct versnijden door de Cricut Joy. In het Mug Press-pakket zitten standaard mokken, maar er bestaan ook andere maten.

Eens je design is getekend en versneden, plak je hem op de mok, die je vervolgens in de Mug Press plaatst. Via de lampjes en het geluidssignaal weet je wanneer je creatie klaar is. Als je aan het knutselen bent met kinderen in de buurt, let dan zeker op. Het toestel kan heel heet worden en eens de mokken klaar zijn, plaats je ze best op een hittebestendig oppervlak. Eens afgekoeld haal je het papier van de mok en aanschouw je je unieke design. Het eindresultaat maakt jong en oud blij!

Ziehier onze eerste poging:


3 – Je eigen muurstickers

Met de Cricut Joy kun je ook leuke muurstickers ontwerpen. Ideaal om dat lege plekje of hoekje in een ruimte wat extra spice te geven. Zoals in voorgaande DIY’s kies je ook hier weer een ontwerp naar keuze. Eens je een sjabloon gevonden hebt, is het gewoon kwestie van de juiste maten in te geven. Voor het printen van je design heb je Cricut smart vinyl in een kleur naar keuze en wat Cricut transfer tape nodig. De Cricut Joy doet nadien het overige werk. Je muursticker is daarna klaar om tegen de muur bevestigd te worden!

Say hello aan onze prachtige muurbloemen!

 

Meer weten over Cricut? Op de website kun je specifieke informatie over alle producten terugvinden!