#Adresjes#Restaurants

The trend experience: urban jungle hotspots

Elke week publiceren we een aantal hotspots aan de hand van een trend. Deze week: urban jungle interieurs!
Geplaatst op  
The trend experience: urban jungle hotspots © © Gabriël Lelièvre

Urban jungle interieur. Een modeterm voor iets dat zoveel betekent als een stijlvol mini-oerwoud met een perfect gestileerde combinatie van tropische planten die nu dienst doen als sfeermakers in een interieur van een gezellige woonst, bar of restaurant. Een urban jungle interieur is allesbehalve eentonig, maar vol beweging, geuren en verhalen. Het is dé plek waar mooie dingen bloeien. Je hoeft heus niet naar Costa Rica te vliegen, Actief Wonen zocht een aantal groene hotspots in eigen land voor je uit. 

Roest

In Antwerpen, vlakbij ‘t Eilandje, ligt restaurant Roest. Het interieur is er donker, ruw en industrieel met schijnbaar woekerende planten. Aan de wanden vind je doorleefde houten planken, aan het plafond bengelen grote ijzeren hanglampen. De transparante vloer vormt echter dé eyecatcher: sommige vlakken zijn beplant onder het glas, andere gunnen je een blik op de authentieke stockruimte beneden, die omrand is met oude bakstenen muren. Het decor vormt de ideale gelegenheid voor een warm gesprek tussen vrienden, je partner of date.

Adres: Sint-Aldegondiskaai 64, 2000 Antwerpen

Open van dinsdag tot donderdag van 12u tot 14u15 en van 18u tot 22u. Vrijdag van 12u tot 14u15 en van 18u tot 22u30. Zaterdag van 12u tot 22u30. Zondag van 9u30 tot 21u. Als maandag een feestdag is openen ze van 17u tot 22u.

Fosbury and Sons 

In een modernistische kathedraal, ontworpen door Léon Stynen in 1958, is Fosbury and Sons gevestigd. Het pand, dat zich uitstrekt over zo’n 5500 vierkante meter, bestaat uit kantoren, een coworking space, vergader- en evenementruimtes en biedt onderdak aan twee horecaconcepten: ontbijtbar Coffeelabs en brunchbar Noon. Denk aan immense, open ruimtes, grote kunstwerken aan de muur, een giga kroonluchter, de combinatie van hout, beton en véél groen.

Méér goed nieuws: ook in Brussel vind je binnenkort een Fosbury and Sons, in het legendarische gebouw met koperkleurige ovale ramen van architect Constantin Brodzki, vlakbij het Zoniënwoud in Watermaal-Bosvoorde.

Adres: Mechelsesteenweg 271, Bus 1.1, 2018 Antwerpen

Elke werkdag open van 8u30 tot 17u.

Là-haut viage

Op de Brusselse Anspachlaan ben je ongetwijfeld al eens voorbij ‘Viage’ gelopen, het gebouw waarin ook de grote casino is gevestigd. Ga er zeven verdiepingen hoog, en je treft een ware jungle aan: de rooftopbar is aangekleed met prachtige, tropische hangplanten, jute matten, rotanstoelen en kussens met etnische prints die je het gevoel geven dat je je in een exotische luxesuite bevindt. Komt er ook nog eens bij dat je heerlijk kan aperitieven met een magnifiek uitzicht over de Brusselse skyline.

Adres: Anspachlaan 30, 1000 Brussel

Elke donderdag geopend vanaf 17u.

Krok

Naast de stedelijke bibliotheek in Genk, die ook wel wat wegheeft van het Guggenheimmuseum in New York, vind je Krok: een hip eethuisje dat gekend is voor zijn atypische croques. Het pand heeft gigantische ramen waardoor er veel licht binnenvalt, aldus de ideale omgeving voor een plantenparadijs. Aan het plafond tref je een afwisselend spel van minimalistische hanglampen, macramé plantenhangers met vetplantjes en andere sierlijke slingerplanten aan. Ook aan het meubilair werd de nodige aandacht besteed: de eigenaren hebben een voorliefde voor vintage stukken met een ziel die naadloos bij het moderne interieur passen.

Adres: Stadsplein 2, 3600 Genk

Alle dagen, behalve op zondag en dinsdag, open van 10u tot 17u.

Pinxtos 

Een beetje Baskenland in België, dat is Pinxtos, een bar en bistro in Mechelen. Het interieur bestaat uit ruwe materialen zoals de metalen hoge tafels en barkrukken, betonnen toog, velvet zeteltjes en donkere eiken kasten, die een groot contrast vormen met het groen van de planten, de kleurrijke sierkussens, schapenvelletjes en etnische tapijten. Kortom: het interieur is à point en een streling voor het oog. En niet alleen binnen: ook buiten kan je van de Spaanse lekkernijen op hun terras met kobaltblauwe muren genieten.

Adres: Nauwstraat 10, 2800 Mechelen.

Open van donderdag tot zondag, van 12u tot 23u.

Op zoek naar bijzondere plekjes in eigen land? Check de pastelkleurige hotspots van eigen bodem! 

Vier je de zomer liever thuis? Organiseer een tuinfeest met onze budget decolijst.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.