#Nieuws

Thuiskomen op de leukste plekken met Eliza was here

Actief Wonen ging samen met Eliza was here op zoek naar de leukste B&B's van Vlamingen in het buitenland
Geplaatst op  
Thuiskomen op de leukste plekken met Eliza was here ©

Vermijd je liever overvolle resorts en massatoerisme? Is jouw ding meer om rustige, ongerepte plekken te verkennen incluis gastverblijven waarbij je omringd wordt met een warm ‘Home away from home’ gevoel? Lees dan zeker verder! Samen met reisspecialiste Eliza was here zochten we voor jou de leukste, kleinschalige adresjes, gerund door Belgen die je graag in hun armen sluiten voor een geweldige tijd in het buitenland. 

Hoewel we meer dan ooit tevoren geconnecteerd zijn met de rest van de wereld, hebben we steeds meer de neiging om ons los te koppelen van de buitenwereld. Family time en intieme momenten in besloten kring worden terug belangrijk, we gaan terug naar de basis. Genieten van de kleine dingen in het leven, met de mensen waarmee we ons het liefst omringen, ver weg van de dagelijkse drukte.

Diezelfde trend is ook merkbaar in het toerisme. Anno 2019 willen mensen op vakantie in rust gaan: géén gigantische blokken aan een overbevolkt zandstrand, wél unieke plaatsen en unieke verblijven voor een klein aantal gasten, uitgebaat door mensen die je verwelkomen met een oprechte glimlach en je het gevoel geven van thuis te komen. Alleen op een exotischere plek dan.

Vlamingen drukken almaar meer de behoefte uit voor een persoonlijke en authentieke vakantie, begeleid door insider informatie. Een huiselijke sfeer draagt sterk toe aan de algemene tevredenheid wat betreft vakantie-ervaring. Daarom kiest men steeds meer voor kleinschalige accomodaties die gerund worden door landgenoten die veel kennis van de omgeving bezitten en hun gasten een authentieke beleving kunnen garanderen.

Actief Wonen geeft je een overzicht van authentieke Belgen in het buitenland-adressen, goedgekeurd door Eliza was here.

La Careza de Mijas, Andalusië (Spanje)

Het Belgische koppel Laurence en Marc leerden elkaar kennen op een tennisbaan tijdens een competitie… De rest van het verhaal willen we niet verklappen. Dit koppel kan zo geanimeerd over Spanje vertellen, dat je hele avonden aan hun lippen wil hangen. Laurence en Marc zijn verliefd op het land van de appelsienen en chorizo, dat ze besloten om er een guesthouse te kopen. La Careza de Mijas is hun baby, alles is er ingericht volgens hun persoonlijk, een knappe mix van modern en authentiek.

Kalopetri, Rhodos (Griekenland)

Ook de Belgische Ulrike streek neer op het betoverende eiland in de Middellandse Zee, Rhodos. Auberge Kalopetri is een ruwe diamant, waarbij een aantal bijzondere elementen zoals een steen uit het Dorische tijdperk die verwerkt zit in één van de muren van het verblijf. Ulrike’s verblijf is omgeven door prachtige olijfbomen, met weidse natuurterreinen waarop de Citrusbomen staan te wuiven en het gerinkel van geitenbelletjes je doen wegdromen. De bungalows zijn landelijk maar eigentijds ingericht en smaakvol afgewerkt. De prachtige natuurstenen wastafel is één van de zovele details die het verblijf eer aandoen.

The Four Elements, Rhodos (Griekenland)

Geen duo dat je meer doet thuisvoelen dan Dino en Willy. Proosten op je toekomst met de eigenaren, een enthousiaste rondleiding boordevol verhalen, kamers met een karaktervol interieur met zicht op zee… In The Four Elements ben je aan het juiste adres voor een zorgeloze vakantie op een charmant eiland als Rhodos. Laat je betoveren door de Griekse magie en gastvrijheid van deze Belgen in Griekenland.

Voel je de magie van de verblijven al? Bekijk hier alle opties van Eliza was here nog eens uitgebreid alvorens een vlucht naar één van de talrijke authentieke plekjes te boeken die je op de website kan vinden.

Casa Pura Vida, Andalusië (Spanje)

Niets zo duidelijk als de naam van het verblijf van Anke en Kristof. Het verblijf heeft zijn naam niet gestolen: op het gefluit van wat vogels na, is het er heerlijk stil. Verwacht je in deze Belgocomodatie bijkomende aan kraakverse streekproducten: vers brood, eieren, spek, olijfbomen uit eigen boomgaard en vers sap van lokale sinaasappels. Casa Pura Vida bevindt zich in een klein, pittoresk Spaans dorpje, maar ligt op een boogscheut van de bekendere cultuursteden zoals Granada, Cordoba, Malaga en Sevilla.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Eliza was here.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.