#Adresjes#weekendje weg

Tiny Houses: vier adresjes om kleinschalig wonen te testen

Ooit gehoord van een Tiny House? Wij laten je kennismaken met vier adresjes om het concept te ervaren vooraleer je overschakelt op een mini woonst.
Geplaatst op  
Tiny Houses: vier adresjes om kleinschalig wonen te testen © Oxygen & Lumipod

De trend wordt alsmaar populairder: Tiny Houses zijn in volle opmars. De grootte van zo’n Tiny House valt doorgaans tussen 18 m² en 30 m² (maximumoppervlakte voor een mobiele unit) en is meestal gemaakt van duurzame materialen zoals lokale houtsoorten, metaal (bij voorkeur gerecycleerd) en tweedehands stukken. Maar vooraleer je die baksteen uit je maag haalt, willen we je kennis laten maken met vier Tiny Houses die je kunt afhuren voor een korte periode. 

Ben je al warm voor een Tiny House of neem je liever eerst de proef op de som alvorens je aan je hippe sleurhut begint? Onze ‘Tiny Tips’ helpen je alvast om kleiner wonen van dichtbij te ervaren.

Doe hier de Tiny House-Test!

1

The Forest, Houwaart

the-forest-houwaart-tiny-house-adresjes
© The Forest in Houwaart

Beeld je in: een Tiny House middenin een bos, baden in een bubbelbad of ontwaken met een eindeloos rustgevend uitzicht op de natuur, kajakken in de nabijgelegen wateren… In het schattige verblijf The Forest is alles aanwezig om jezelf succesvol te resetten.

Hier moet je zijn voor een reservatie: Theforest.be

2

Slow Cabins, op een geheime locatie

slow-cabins-tiny-houses-adresjes
Tiny House van Slow Cabins © Jonas Verhulst

Laat je je graag verrassen? Dan is Slow Cabins iets voor jou! Er zijn verschillende Tiny House-formules: alleen of met zijn twee in een ecohuisje van 34 m², of met je gezin (3 tot 4 personen) in een variant van 39 m². De bedenkers van Slow Cabins willen je het drukke stadsleven laten ontvluchten door een natuurrijke locatie op minder dan 2 uur rijden van je thuisbasis uit te kiezen. Het exacte adres ken je pas 2 weken voor je verblijf!

Hier moet je zijn voor een reservatie: Slowcabins.be

3

Nutchel, Maaseik

nutchel-maaseik-tiny-houses-adresjes
Tiny House van © Nutchel in Maaseik

Nergens beter dan bij Nutchel in Maaseik vind je de magie van het bronsgroene eikenhout dat zo bezongen wordt in het Limburgse volkslied. Het glamping concept wil mensen weer één laten worden met de natuur. In de houten cabins ligt de focus op duurzaamheid: je maakt er zelf je licht met olielampen en kaarsen, de ruimte wordt verwarmd door een houtkachel. Puur genieten van het eenvoudige leven.

Hier moet je zijn voor een reservatie: Nutchel.be

4

Loof cabin, Hoeselt

loof-cabin-hoeselt-tiny-houses-adresjes

Op zoek naar een Tiny House met de looks van een architectenwoning? In de Haspengouwse bossen ligt er een parel van een cabin verborgen. Tiny House Loof Cabin heeft donkere, minimalistische wanden en strakke glaspartijen, een balkon om u tegen te zeggen en een heerlijk zicht op de natuur vanuit de slaapkamer. Tel daarbij een schattig woonkamertje op, en de gezellige momenten zijn gegarandeerd.

Hier moet je zijn voor een reservatie: Loof-cabin.be

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.