#Inspiratie

Tip: 5 inspirerende podcasts over interieur en design

We hebben niet altijd tijd om een boek te lezen, geniet dus van een interessante podcast over interieur en design op de achtergrond .
Geplaatst op  
Tip: 5 inspirerende podcasts over interieur en design © Lindsay Langston - The Wing

We hebben niet altijd de tijd om een boek te lezen of om uitgebreid opzoekwerk te doen. Een gemakkelijke oplossing hiervoor zijn podcasts. Je favoriete shows kan je tijdens het werken of sporten beluisteren. Multitasken op zijn best, zeg maar! Ook op vlak van interieur en design zijn er enkele die je zeker niet mag missen. Hier volgen onze favoriete interieurpodcasts, zodat je altijd up-to-date blijft.

1

Bauhaus

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Klara (@klararadio)

Deze leerrijke podcast van Klara bespreekt in 8 afleveringen de hele Bauhaus periode. Een oh zo belangrijke periode die na jaar en dag de architectuur- en designwereld nog steeds inspireert. Geniet mee van de historische verhalen die deze periode helemaal ontleden. Geschikt voor de echte interieurfanaten die willen teruggaan naar de oorsprong van het design waar we nu allemaal zo gek van zijn.

Luister hier zelf: klara.be

2

Affordable Interior Design

Betsy Helmuth leert je in haar podcast hoe je helemaal zelf aan de slag gaat in je woning. Zij is een designer uit New York en heeft al heel wat kille plekken omgetoverd tot gezellige en charmante woningen. In haar podcast ‘Affordable Interior Design‘ deelt ze al haar tips die ze over de jaren heen zelf verzamelde. Ze helpt je zo in elke aflevering met een aspect van het inrichten en opfleuren van jouw woning. Volgens Betsy heb je helemaal geen grote interieurarchitecten of heel wat geld nodig om een mooi interieur te creëren.

Luister hier zelf.

3

The Couch

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door B&B Italia (@bebitalia)

De perfecte podcast voor iedereen die helemaal gek is op design. B&B Italia komt met een 7-delige podcast waarin journalist David Plaisant in gesprek gaat met designers, verzamelaars en schrijvers. Onze woning is een belangrijke plaats en we richten het allemaal in volgens onze eigen smaak. In The Couch kijken internationale experten naar de toekomst van design en gaan ze ook terug naar de oorsprong. Speculeer zelf mee en verdiep je zo in de designwereld met deze interessante podcast.

Luister hier zelf.

Woongeluk – Tip van Jet

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jet van Nieuwkerk (@tipvanjet)

De Nederlandse journaliste Jet van Niewkerk neemt je mee in de woonwereld van bekende gezichten. Samen met haar gasten zit ze aan haar keukentafel om te praten over wat hun interieur voor hen betekent. Ze stelt steevast de vraag ‘Wat is voor jouw woongeluk?‘, want iedereen heeft een unieke stijl en dit geluk is voor iedereen anders. Samen met haar gasten praat ze over samenwonen, verbouwen, inrichten en nog veel meer. Een ontspannende en leuke podcast om bij de koffie te beluisteren.

Luister hier zelf.

4

The Great Indoors

De twee dames van ‘The Great Indoors’, Sophie Robinson en Kate Watson-Smyth, bespreken voor jou alle interieurtrends. We weten allemaal dat er in het interieurlandschap heel wat trends zijn, en het is vaak moeilijk te onderscheiden wat mooi en wat kitch is. Sophie en Kate bespreken het voor jou, ze schijnen elke aflevering hun licht op enkele trends en bespreken of deze de moeite zijn. In het segment ‘design crime‘ gaan ze over echte misdaden in je interieur, leuk en grappig dus.

Luister hier zelf.

Geschreven door stagiaire Raïsa Pollet.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.