#Ideeën#Interieuradvies

Tips: zo integreer je beige in je interieur

Tijdloos en universeel: beige is de kleur om je interieur een zachte en karaktervolle basis te geven!
Geplaatst op  
Tips: zo integreer je beige in je interieur © Ethnicraft

Wie zegt er dat beige saai is in een interieur? Deze natuurlijke en sobere tint, die minder koud dan wit en helderder dan grijs is, heeft alleen maar voordelen. Hier is hoe je hem gebruikt.

Ja aan beige interieurs

Beige voor je interieur? Te klassiek, zou je kunnen zeggen. En toch heeft deze kleur veel voordelen. Beige, een neutrale en tijdloze kleur, is een veilige keuze voor wie bang is voor krachtigere kleuren. Het past ook perfect bij de nieuwe trends van vandaag: ben je een fan van de slow trend? Beige is een goede bondgenoot om aan te sluiten bij deze levenskunst die gebaseerd is op zachtheid en neutrale kleuren, eenvoud en authenticiteit. Elegant, geruststellend, ontspannend… deze tint creëert onmiddellijk een warme en vriendelijke sfeer, goed voor een zalige cocooningsfeer waar we zo van houden! Van beige wordt trouwens gezegd dat het elke ruimte in een woning vergroot en ruimer maakt… Nog steeds niet overtuigd? Hier zijn 3 tips om beige op de beste manier te integreren:

1/ Verschillende tinten combineren

© Ethnicraft

Ivoor, crème, champagne of zelfs karamel… Beige bestaat in zo’n vijftigtal tinten. Onze eerste tip om deze tint thuis te proberen? Combineer verschillende beigetinten om een prachtig ensemble te creëren, typerend voor de slow-deco trend.

Helder en contrasterend, een prachtig samenspel van zandbeige en gitzwart! © Ethnicraft

Beige kan soms wat saai overkomen, maar in een kleureencombinatie werkt deze kleur zeer goed. Dankzij zijn neutrale, warme tint en zijn verzachtende, oplichtende kracht kan hij met vele kleuren worden gemengd. Van de zachtste tinten, zoals pastelkleuren, tot de helderste of donkerste tinten. Blauw, geel, rood, groen, bruin of zelfs zwart, alles kan! Beige is een echte kameleon onder de kleuren.

2/ Voeg wat textuur toe

Dit beige interieur wordt versterkt door de authenticiteit van de houten meubels, de keramische vazen en de travertijnen lamp. © Ferm Living

De structuren en texturen van natuurlijke materialen vormen de beste wijze om dynamiek en karakter toe te voegen aan een beige interieur. Van de natuurlijke nerven van hout tot de onvolmaakte barsten van keramiek en de ruwe textuur van linnen: het is hét moment om ruwe materialen in je interieur te verwelkomen  en met trots hun sporen van slijtage en onregelmatigheid over te nemen! Een terugkeer naar de essentie met neutrale tinten en duurzame materialen die, opnieuw, de slow living-trend weergeven. Neig je eerder naar een meer verfijnd interieur? Kies dan voor een gouden of koperen afwerking in je decoratie.

3/ Spelen met vormen en motieven

De lijnen van de kussens, de ornamenten op de boekenkast, de motieven op de tafel en de boog gevormd door de rugleuning van de fauteuil geven dit interieur een zachte dynamiek © Flamant

Wil je je beige interieur wat dynamischer maken? Aarzel dan niet om te spelen met organische vormen en originele patronen in dezelfde kleuren. Vazen, lampen of afgeronde meubelen, meubilair met ornamenten, sculpturale voorwerpen… Alles kan worden gebruikt om de ruimte te stimuleren. Lijnen, vierkanten of cirkels, patronen worden naar hartelust gebruikt voor ons grootste plezier!

Een dynamisch interieur waar ronde vormen en motieven een goede synergie weergeven. © Oyoy

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.