#Ideeën

To do: 4 Netflix documentaires over architectuur en design

Die lockdown besteed je maar beter aan design kijkvoer
Geplaatst op  
To do: 4 Netflix documentaires over architectuur en design © Grand Designs

Als gevolg van strenge federale richtlijnen worden we massaal verzocht om voor bepaalde tijd thuis te blijven. Vaarwel social life, hallo aan creatieve vrijetijdsbestedingen. Wij vonden 4 Netflix documentaires over design en architectuur die je ongetwijfeld wilt zien en geweldig zult vinden! 

The World’s most extraordinary homes

De essentie van deze documentairereeks zit vervat in de titel. Deze serie neemt je mee op een ontdekkingsreis van buitengewone huizen over de hele wereld. Elke aflevering van The World’s Most Extraordinary Homes is gewijd aan een uitzonderlijk huis dat zorgvuldig geïntegreerd is in zijn omgeving, wat de verdienste is van een of meerdere architecten die een ongelofelijke puzzel konden leggen en zelfs de meest extreme technische beperkingen niet uit de weg gaan. In de reeks zie je onder meer een huis dat in een rots is gegraven, een ander dat met vliegtuigvleugels is overhangen, of een huis dat op een klif ligt, klaar om één te worden met de plaatselijke natuur. Het is een waar genoegen om de gekste vastgoed ideeën van rijke mensen te volgen!

Minimalism

Deze documentaire gaat niet in op architectuur of design an sich, maar stelt een alternatieve levensvisie voorop, in relatie met de manier waarop we wonen. En dus ook in relatie met ons gedrag ten opzichte van materiële bezittingen. Scott en Ryan reizen rond in de Verenigde Staten met een kleine rugzak. Hun doel is om conferenties te organiseren die gaandeweg meer mensen moeten raken en intrigeren door hun aanpak. Als we Minimalism in een vraag zouden moeten samenvatten, dan zou het waarschijnlijk de volgende zijn: “Wat is voor jou belangrijk?”

Abstract: the art of design

Abstract is een reeks waarin we portretten van gerenommeerde creatievelingen met als gemeenschappelijke noemer een onbetwistbaar talent kunnen volgen. De show toont een gedetailleerde kijk op het creatieve proces van een grafisch ontwerper, een fotograaf, een ontwerper of een architect. Hoe verloopt de reis van een concept naar de concrete realisatie ervan? Abstract onthult het neusje van de zalm en weet perfectionisten en liefhebbers tot in de kleinste details te fascineren.

Grand designs

Deze documentairereeks is in het bijzonder interessant voor iedereen die aan de bouw of renovatie van een huis begonnen is. Van de technische risico’s tot de wrijving tussen koppels, van esthetische  tot ecologische overwegingen. Deze reeks bevat alle juiste ingrediënten. Met Grand Designs volg je het spannende proces van een renovatie of bouw mee, alsook de geneugten en de ontberingen van de atypische projecten die de reeks toont!

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.