#Ideeën#Interieuradvies

Trend: een retro interieur in serene kleuren

De interieurtrend van 2021? De nieuwe collecties draaien rond organische vormen, rustige kleuren en tijdloze designs.
Geplaatst op  
Trend: een retro interieur in serene kleuren © MADE.COM

Na een hectisch jaar zoeken we terug de rust op in onze woning. Serene kleuren overheersen dit jaar, zachte tonen zullen je huis omtoveren tot een plaats om te ontsnappen aan de buitenwereld. We gaan ook terug naar een retro interieur met ronde vormen en tijdloze designs.

1

De 70’s zijn terug

© La Redoute

Een 70’s interieur is helemaal in, iets dat je dit jaar overal zal zien terugkomen. Denk maar aan de ronde vormen, rode en oranje kleuren en leuke grafische patronen. Heel wat merken komen in hun nieuwe collecties met een retro stijl op de proppen, dat in een modern jasje is gestoken. We zien opnieuw lampen in gekleurd of gevlamd glas en tapijten met leuke patronen.

2

Organische vormen

© MADE.COM

Opvallend zijn de typische ronde vormen uit de jaren 70, je zal ze dit jaar zeker niet moeten missen. De organische vormen en vloeiende lijnen overheersen. Leuke gebogen zeteltjes in unieke stoffen als bouclé, waar je zeker niet van zal kunnen blijven. Of een salontafel met afrondingen, die heel leuk staat in elke woonkamer.

3

Rustig kleuren

© Maisons du Monde

Het was een zwaar jaar, mensen zoeken terug naar een plek om te ontsnappen aan de realiteit. Daarom kiezen grote merken voor rustige kleuren in de interieurs, niets dat schreeuwt dus. Maak van je interieur een oase van rust met kleuren als beige, taupe en heel veel wit.

4

Investeer in kwaliteit

© MADE.COM

Merken kiezen meer en meer voor tijdloze designs, meubels die voor een lange tijd zullen meegaan. We willen kwaliteit boven kwantiteit. We zeggen dag tegen de wegwerpmaatschappij. Geef ons maar een mooie tafel die nog vele jaren in ons interieur past, dan elke drie jaar je woning opnieuw in te moeten richten.

Geschreven door stagiaire Raïsa Pollet.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.