#Hoe woon jij?#Inspiratie

Trending Art deco : de must haves

Art deco was dé iconische stijl van de jaren ‘20. Vandaag is hij duidelijk terug van weggeweest.
Geplaatst op  
Trending  Art deco : de must haves ©

Art deco is heel herkenbaar aan zijn geometrische lijnen, zijn verguldsels en herhalende patronen en is blijkbaar here to stay. Je ziet hem overal opduiken, typisch in de stijl van de kaskraker The Great Gatsby, als een must bij decoratieobjecten of meubeldesign.

  1. De kandelaar

Om een ruimte gedempt te verlichten, kies je voor een kandelaar met drie kaarsen. Dit exemplaar is gemaakt uit tin, een materiaal dat waardigheid uitstraalt zonder overdreven aandacht te trekken. Een gedroomd sierstuk als tafeldecoratie of voor subtiele verlichting van een commode. Succes verzekerd!

 

testelampiote

VERONA bij Made, hoekige kandelaar in messing voor 3 kaarsen, 26,5x19x25, 25€. Bestel hier.

  1. De lage bijzettafel

Helemaal ‘in’ ben je met deze lage bijzettafel. Hij kreeg een koper-effect mee met een spiegelende, roze weerschijn en is perfect voor je zithoek.

 

Sans-titre-5

Lage bijzettabel bij Maison du Monde, H35xL83, 199,90€. Bestel hier.

  1. De Staanlamp

Deze staanlamp is afgewerkt me de twee Art deco-kleuren bij uitstek: goud en zwart. Hij geeft gelijk welke ruimte cachet met zijn lichtarmen, die je afzonderlijk kan verstellen. Elegantie gegarandeerd!

 

lampedeco

Staanlamp Torchière bij Delightfull, 88,5 x 116, prijs op aanvraag. Bestel hier.

  1. De Stoel

Een stoel zoals deze met hoog Art deco-gehalte zou zeker niet misstaan op de set van The Great Gatsby. De combinatie retro-motieven en happy kleurtjes brengt ongetwijfeld een persoonlijke touche in je interieur.

 

chaise-missoni

Fauteuil Mademoiselle van Kartell bij Quatuor, L55x52xH74, 642€. Bestel hier.

  1. De spiegel

Hoekig en geometrisch, dus weer typische Art deco-look voor deze spiegel die stijlvol én nuttig je muur versiert. Hij past perfect in je inkomhal of slaapkamer.

 

miroirartedeco

Vierkante, geometrische spiegel bij Zara Home, 64x64x2, 59,99€. Bestel hier.

  1. Het siermeubel

Dit siermeubel hoort niet alleen thuis in het rijtje door zijn gouden frame en fuméglas schabben. Ook in zijn ronde vorm, een abstracte versie van de zon, ontdek je weer typisch Art deco. Het sierlijk staand rek vraagt wel een plek waar het in harmonie is met het meubilair in zijn directe omgeving.

 

etagere-art-deco

Siermeubel Decadence bij Koket, D40 x H200, prijs op aanvraag hier.

  1. De koffiekop

Deze koffiekop met zijn motief van abstracte, gouden zonnestralen maakt je desserttafel af. Waarom niet met een jazzy deuntje uit The Great Gatsby op de achtergrond.

Sans-titre-2

Koffiekop met motief bij H&M HOME, 4,99€. Bestel hier.

Valt u nu helemaal voor Art deco?