#Inspiratie#Trends

Trendrapport: ontdek de interieurstijlen van 2021

Van landelijk tot chique, van pop tot klassiek. Dit zijn vier stijltrends in 2021 die de nodige aandacht mogen krijgen.
Geplaatst op  
Trendrapport: ontdek de interieurstijlen van 2021 © Westwing

Trends zijn er om te inspireren en je interieur wat nieuw leven in te blazen. Daarom maakten we een trendrapport met vier interieurstijlen die wat meer in het oog mogen springen in 2021. Geef je eigen draai aan de stijl of shop onze geselecteerde items om een look te recreëren.

Global nomads

Global Nomads 2 Westwing
© Westwing

De globetrotters onder ons moeten nog even volhouden, vooraleer we weer kunnen proeven van andere verre culturen en lieve locals. Daarom halen we tussentijds het reizen naar ons toe, in de slaapkamer bijvoorbeeld. Omring jezelf met verzamelde items die verhalen vertellen en ervaringen tentoonstellen, zodat we exotisch kunnen blijven dromen over inspirerende avonturen.

Geef voorkeur aan handgemaakte stukken die ambacht en authenticiteit uitstralen. Zo kies je best voor natuurlijke materialen als vlechtwerk, wit marmer, lichte houtsoorten, leer, rotanpapier, jute en zelfs beton. Ook witte en beige texturen doen het goed. Visie is hierbij onmisbaar: de items, materialen en meubels dragen bij tot een authentiek verhaal.

Het belangrijkste bij deze natuurlijke stijl is vooral het less is more principe. Hou je interieur in balans, haal handgemaakte interieurstukken in je huis en zorg voor een organische en lichte sfeer die zacht en sereen aanvoelt. De rest gaat vanzelf.

Majestic Modern

© Westwing

Ja hoor, majestueus modern! Het mag eens wat groter, zwaarder en vooral leuker zijn. Met een esthetische en iconische look à la Austin Powers gaan we de positieve weg op met opvallende kleurcombinaties, een chubby speelsheid en zelfs een vleugje humor. Perfect om 2020 achter ons te laten.

Qua materiaal kijk je uit voor plastic items, geplet fluweel, fake fur, gelakt hout, leer, metaal en chroom. Een beetje fun drama kan geen kwaad, toch? Deze experimentele stijl oogt speels, is luid en expressief. Je interieur krijgt een flinke dosis pop met een vleugje iconische vrolijkheid. Is het voor jou wat té? Zorg dan voor wat meer balans met neutrale kleuren in je omgeving. Achter deze stijl gaat een belangrijke les schuil voor het komende jaar: don’t forget to have fun!

Country Charm

© Westwing

Het charmante platteland en de open velden klinken als een oord van groene rust, nu meer dan ooit. Daarom nemen we de huiselijke en landelijke sfeer mee naar ons interieur. De ruwe stijl en natuurlijke en organische materialen nodigen ons uit voor het aannemen van een tragere levensstijl en het appreciëren van klein geluk. Een uitgebreide brunch op zondag smaakt misschien nog heerlijker in een eetkamer met een authentiek karakter.

Onbewerkt hout, wol, katoen, kant, crochet, leer, linnen… Het zijn deze materialen die typisch gebruikt worden voor een country stijl. De natuurlijke kleuren en stoffen zorgen voor een comfortabele en huiselijke sfeer die zich focust op kwaliteit en persoonlijkheid. Een vleugje vintage en wat moderne accenten kunnen hier zeker geen kwaad voor een meer gebalanceerd geheel. Wissel zeker af met wat meer gedurfde kleuren of statement items voor een unieke en stoere draai aan de stijl.

New Cosmopolitan

© Westwing

Bij ‘cosmopolitan’ denken we al snel aan chique luxe en glam. Dat verandert niet per se, alleen is deze versie wat meer verfijnd met een focus op kwaliteit. Bold statements en luxueuze materialen verdwijnen niet van het podium, maar worden iets moderner en tijdloos.

We wuiven een overdaad aan gouden details uit, en verwelkomen een subtieler kleurenpalet: bosgroen, het blauwgroene ‘Petrol’  en het poederachtige ‘Dusty Pink’ nemen het over. Ook wat betreft materiaal gaan we de kant op van donker hout, metaal, leer, zijde, marmer en de onmisbare velvet voor een luxe look.

Deze stijl oogt meer volwassen, maar mist niet aan de nodige coole artsy sfeer met een dosis rijke elegantie en zelfzekerheid. Denk aan klassiek, perfectie en high end.

Door stagiaire Naomi Ghyssaert.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.