#Inspiratie#Keuken

Vijf keer inspiratie voor kleine keukens

Onder het mom 'klein is fijn': vijf keer inspiratie voor kleine keukens!
Geplaatst op  
Vijf keer inspiratie voor kleine keukens © KVIK 'Senti' keuken

Dit seizoen zijn de keukens kleiner dan ooit, en passen ze zich aan aan onze manier van leven en kokkerellen. De onmisbare ingrediënten? Meubels die elke vierkante centimeter optimaal benutten, goed doordachte opbergruimte en vrije werkbladen. Op die manier blijven de nieuwe keukens sober en aangenaam. Wij geven je onze persoonlijke top 5 van inspiratie voor kleine keukens cadeau! 

1. Meng verschillende materialen

Zeer trending tegenwoordig: verschillende houtsoorten in verschillende kleuren gecombineerd met edele materialen zoals natuursteen (carraramarmer is hyperpopulair!) en metaal (aluminium, chroom, messing). Goed voor een minimal keuken met een hedendaagse, warme twist.

Links: een keuken van de Franse architecten Hélène Pinaud en Julien Schwartzmann van © Heju Studio. – Rechtsboven: een 6,6 m2 grote keuken, afgewerkt met laminaat met de look van carraramarmer, is voorzien van compacte huishoudtoestellen. Voor de opbergruimte staan de bovenkasten die tot aan het plafond reiken in, naast de open nissen en de verhoogde kasten die dienst doen als kleine bar. © Eggo. Vanaf 8 599 euro, levering en plaatsing inbegrepen. – Rechtsonder: Keuken ‘Tacto’ in Scandinavische stijl combineert lichtgeborsteld eikenhout met het materiaal ‘Combo’ in de kleur ‘Pure Grey’. De handgrepen zijn zo ontworpen dat ze versmelten met de fronten. Aan de muur: wandrek ‘Legno’ van de Deense ontwerper ByKato dat eikenhout laat samengaan met compact laminaat. © KVIK. 9851 euro, kasten, grepen, plinten, werkbladen, gootsteen en kranen inbegrepen.

Deze kranen combineer je het best bij deze stijl:

2. Een klassieke stijl met opvallende kleuren

Voeg enkele opvallende kleuraccenten toe aan je landelijke keuken om wat leven in de brouwerij te brengen. Bij deze stijl horen uitgesproken tinten, sublieme afwerkingen zoals de kastfronten, greeplijsten en imposante keukentoestellen!

Links: om je keuken een opfrisbeurt te geven zonder dat je meteen alles moet uitbreken, werd keuken ‘Metod’ gecustomized met deuren en ladefronten van donkergroen geverfd hardboard. Kastdeur en ladefront ‘Bodbyn’.60 x 80 cm en 60 x 20 cm. ©Ikea. 60 euro en 22 euro per stuk (de scharnieren worden apart verkocht). – Rechtsboven: De combinatie van poederroze en bleek hout is heel trendy vandaag. Keuken ‘Burger’ in de kleur ‘Marshmallow’ met zijdeglans. Met werkblad van laminaat ‘Iceland Maple’ en zwarte, ingewerkte grepen. BauFormat bij ©Induscabel. Vanaf 14 000 euro, huishoudtoestellen en accessoires niet, plaatsing wel inbegrepen. – Rechtsonder: een keuken met de nieuwe Hybrid 3-series fornuis van ©Aga.

Deze fornuizen combineer je het best bij deze stijl:

3. Een nomadische en industriële look

Ben je gek op modulaire keukens? Mix en match dan met verplaatsbare onderdelen zoals een afzonderlijke lavabo, wat afzonderlijke rekken in de hoogte en eventueel nog wat staande varianten met voldoende leggers voor al je keukenbenodigdheden. Deze keuken samenstellen is kinderspel!

Links: de ‘Cube’ keuken van © Co.llection – Rechts: keuken met modulaire elementen ‘Diesel Open Workshop’ van ©Diesel & ©Scavolini.

Deze dampkappen combineer je het best bij deze stijl:

4. Een keuken met puur design

Voor een perfecte integratie in je leefruimte kies je best voor een keuken een sobere uitstraling die niet veel aandacht opeist. Hou het warme tinten, natuurlijke materialen zoals zacht natuursteen en edele houtsoorten. De kleurenwaaier reikt van zachtbeige tot aan kastanjebruin.

Links: de Belgische ontwerper Vincent Van Duysen goochelt met materialen voor deze ultraluxueuze keuken die travertijn combineert met palissander en zwarte palm; details van brons en aluminium. ‘Ratio’ van ©DaDa. Prijs op aanvraag. – Rechtsboven: keuken uit het real estate concept Maison Jackie in Niel © Thibault De Schepper – Rechtsonder: Voor zijn collectie ‘Signature’ deed de Belgische designonderneming Obumex een beroep op de Franse designer en interieurarchitect Grégoire de Lafforest. Die liet zich inspireren door een bibliotheek: hij tekende een keuken waarbij alle huishoudtoestellen weggestopt zitten, zodat ‘Signature’ zich naadloos laat integreren in de leefruimte. ©Obumex. Prijs op aanvraag.

Deze koffiezetapparaten combineer je het best met deze stijl:

5. Een keuken waarin minimale chaos heerst

Voor maximale efficiëntie en minimale wanorde kies je best voor een multifunctionele keuken die voorzien is op uiterst handige opbergruimtes. Ontdek hier welke nuttige oplossingen er bestaan voor je kleine keuken!

Links: deze bakken met geïntegreerde ledverlichting waarin je planten kunt laten groeien zijn gewoonweg geniaal. Om altijd je verse kruiden bij de hand te hebben. Modulair wandreksysteem ‘BackLight’ met ledverlichting. Structuur van aluminium, opbergelementen van hout en tabletten afgewerkt met glas. © Ixina. Prijs afhankelijk van de samenstelling – Rechts: met deze lade-indelingen heb je in één blik een overzicht op al je keukenaccessoires. Opbergsysteem ‘Steel Stacey’ in ‘Terrazwart’ en staal. Verkrijgbaar in verschillende afmetingen. © Orgalux. Van 49 tot 269 euro.

Deze ovens combineer je het best met een kleine keuken:

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.