#Badkamer#Inspiratie

Voor & na: bekijk de ingenieuze transformatie van deze badkamer

Bekijk hier de wederom geslaagde renovatie van interieurarchitecte Tine Vander Aa
Geplaatst op  
Voor & na: bekijk de ingenieuze transformatie van deze badkamer © Nana Mottoul

Een ruimte van 5,72 m2 omtoveren tot een gezellige en praktisch uitgeruste badkamer? Laat dat maar over aan interieurarchitecte Tine Vander Aa van Studio Carbon. Een echte cocoonbadkamer in drie, twee…

Interieurarchitectenbureau Studio Carbon kreeg carte blanche voor dit renovatieproject. De enige must van de eigenaars? Alle sanitaire voorzieningen – douche, wastafel, toilet en een wasmachine – een mooi plekje geven in het kamertje van 5,72 m2.

© Nana Mottoul

Het aangename en luchtige badkamertje met een minimalistische en gezellige inrichting in grijstinten zit mooi verwerkt in de hal. De bronzen deurknop van Formani op de strakke schuifdeur verraadt al dat er een stijlvolle ruimte verscholen zit. De Mortex-muren springen meteen in het oog. “In de volledige badkamer hebben we Mortex gebruikt. Het is een materiaal dat voor een zachte en warme uitstraling zorgt, de ruimte optisch vergroot en er komt geen voegwerk bij aan te pas. Ook de wasbak is op maat gemaakt in Mortex,” vertelt Tine Vander AA, hoofdinterieurarchitecte bij Studio Carbon.

© Nana Mottoul

Om de ruimtelijke en verzorgde stijl te behouden, is de douche afgewerkt met een transparante douchewand, de opbergkast ingebouwd en het toilet en de wasmachine zitten subtiel, maar praktisch verstopt. Een woordje uitleg over het kraanwerk: Tine wilde voor contrast zorgen in de strakke badkamer. De keuze viel op designaccessoires van Vola in blinkend zwart. De handdoekhouders zijn op maat gemaakt en gelakt door de Belgische producent Arte Vinci. Een uitdaging op maat, maar met grote onderscheiding geslaagd.

Studiocarbon.be

3 insider tips voor een warme en functionele badkamer

Zet in op warme materialen 

Mortex is dé manier om je badkamer aangenaam en modern in te richten. Deze coating bestaat uit kalk en cement, geeft een leuk ‘ruw’ effect en past helemaal in de trendy betonlook van het moment. Opvallen doet het zeker in onze ruimte! Het materiaal is waterdicht, kan eender welke vorm aannemen of bedekken en maakt zo van elke project in je badkamer een succes.

Kies voor een glazen douchewand

In een kleine ruimte zonder raam kan het weinige (dag) licht voor een klein en opgesloten gevoel zorgen. Om wat meer licht toe te voegen en je badkamer groter te laten lijken, kies je voor een douche met transparante glazen wand. Oef, je kunt opnieuw ademen!

Voorzie opbergbruimte

In een badkamer, zelfs de allerkleinste, moet je voldoende opbergruimte voorzien voor handdoeken, (was)producten of zelfs een vleugje decoratie – het oog wil ook wat. Hoe je daar praktisch aan begint in een kleine ruimte? Ingebouwde kasten! Het ziet er niet alleen heel chique uit, het is ook nog eens extreem functioneel.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.