#Inspiratie#Keuken

Voor & na: een frisse keuken in Deens design

In dit vakantiehuis zet een levendig groen de toon!
Geplaatst op  
Voor & na: een frisse keuken in Deens design © Monica Grue Steffensen

Het Deense vakantiehuis van Anna en Thomas kon wel een facelift gebruiken, en dan vooral de keuken. Ze maakten er een minimalistische en ruime kookhoek van, in groen en wit. Enkele slimme ideeën halen de natuur binnen en creëren een serene sfeer.

In het weekend ontsnappen Anna, Thomas en hun tweekinderen hier graag aan de drukte van de stad in hun vakantiehuis in Rågeleje, ten noorden van Kopenhagen. Het 1 huis, gebouwd eind jaren zestig, was met zijn kleine kamers en gesloten keuken toe aan een grondige opfrisbeurt. Eén ding stond vond vast toen het koppel het huis ging renoveren: er moest een functionele, ruime en gebruiksvriendelijke kookhoek komen die plaats biedt aan het hele gezin en hun vrienden.

Voor

Ze besloten daarom een muur neer te halen en een mooie open ruimte te creëren, zonder aan de oorspronkelijke ziel van de plek te raken. Anna: “We vonden het altijd zo mooi, de eerste zonnestralen die binnenvallen door het kleine raam in de oude keuken. De positie van de essentiële functies tegen de  muur hebben we dan ook behouden. Ook het aantal elementen hebben we niet veranderd, omdat de verhoudingen heel goed passen bij de architectuur en de ruimte. De grootste ingreep die we deden, was de keuken met de rest van het huis verbinden en de natuur en het licht laten binnenstromen via een grote glaspartij.” Thomas en Anna staken zelf de handen uit de mouwen en kozen voor de keuken ‘Basis’ van het Deense merk Reform, die ze tegen de achterwand plaatsten.

Na: een frisse keuken met een Belgisch tintje

Om een vlotte circulatie te creëren en de ruimte mooi in te delen, combineer den ze de keuken met centrale werkeiland ‘Match’, ontworpen door het Belgische ontwerpersduo Muller Van Severen. “Alle toestellen – oven, koelkast, kookplaat, spoelbak, vaatwasser – zitten geïntegreerd in de kastenwand zodat de water- en elektriciteitsvoorzieningen in de muur konden blijven. Het keukeneiland gebruiken we alleen voor opbergruimte”, legt Thomas uit. Qua tinten koos het koppel voor rustige, lichte kleuren voor de muur, in combinatie met een levendig groen 2 voor het eiland. Geweldige ideeën voor een keuken die nu het kloppende hart van hun zomerhuis is geworden.

De kookhoek combineert twee modellen van Reform: de wandkeuken ‘Basis’ met witte fronten – de best verkochte keuken van het merk – en ‘Match’, een werkeiland van Muller Van Severen dat opvalt door zijn gedurfde groene tint. Het werkblad is gemaakt van roestvrij staal. Het kleurrijke tapijt dat de kamer opfleurt, vond het koppel op een rommelmarkt, net als de vintage koffiepot. De cirkelvormige greeplijsten zijn geïnspireerd op de keukens van Scandinavische architecten uit de jaren zestig. Een stijlvol detail met een grote impact, dat de keuken een originele en tegelijk tijdloze look geeft.

Meer info?

Ontdek hier alle informatie over deze Reform-keuken op de website van het Deense label