#Adresjes#Getest

Weekendtip : Slapen-met-de-beren bij de Grotten Van Han

Bezorg je kids een onvergetelijk avontuur
Geplaatst op  
Weekendtip : Slapen-met-de-beren bij de Grotten Van Han ©

Bijna elke Belg die na Wereldoorlog II geboren is, heeft de Grotten van Han als dé lagere schooluitstap-bij-uitstek meegemaakt. Allemaal hebben we nog flarden van tienerherinneringen aan dit magisch avontuur op de boot door de mysterieuze spelonken van het domein. Maar Han is meer dan alleen grotten. Op het 250 hectaren domein waan je je in een Amerikaans nationaal park met zijn lynxen, wolven, bizons en…zwarte beren!

Sinds de jaren zeventig en tachtig is er veel veranderd in het Belgische pretparklandschap. Concurrerende themaparken schoten in ons land als paddestoelen uit de grond. En toch, temidden van al het competitief electronisch geweld, bleef ‘De Grotten van Han‘ trouw aan zichzelf en aan zijn eerste grondbeginselen van ‘respect voor de natuur’ en veranderde weinig aan zijn basisconcept omdat het vandaag maar dan ooit actueel is om natuurbewust te leven en deze levenswijsheid door te geven aan de volgende generatie.

20171002_152409

De oeros en de veelvraat

De troef naast de grottentocht van ‘De Grotten van Han’ is hun aanbod van in volle natuur levende dieren die uit het wild verdwenen zijn in België, ofwel heel zeldzaam zijn dan weer in andere contreien. En terecht, want merkwaardige diersoorten met namen als ‘de veelvraat’, ‘de oeros’, ‘de reuzenezel’ of zelfs een ‘zwarte ooievaar’ klinken echt wel ongewoon voor ons volwassenen en nog meer voor onze kids.

En het zijn meer dan wat de kids die het doelpubliek zijn van het 200 hectaren wilde woud van ‘De Grotten van Han’. Want voor hen hebben ze daar écht wel een ‘speciale attractie’. Wil je echt indruk maken op je kroost en hen een saai-verplicht-wandelweekend-met-volwassenen besparen, dan moet je nu goed opletten.

22_78222_image

Als in een Amerikaans natuurparklandschap, te midden van een prachtig groene vallei tussen heuvels ligt enkel één bewoonbare chalet, met als avontuurlijke naam ‘De Pelsjagershut’. Je kan het afhuren en er met 12 personen logeren. Niks speciaals zou je zeggen, maar dan komt het. De ramen van de zithoek kunnen en mogen niet open. Want in plaats van een doordeweeks tuintje heeft jouw chalet een stevige en superveilige omheining, waarin een heus berenduo verblijft, dat jouw weekendje meebeleeft als het ware. En voor je veiligheid écht te garanderen krijg je een persoonlijke ‘park ranger’ toegewezen die als lijfwacht in een trailer op honderd meter van je chalet slaapt. Op aanvraag prepareert hij zelfs een heuse barbecue! Wat betreft broer en zus beer, die slapen letterlijk onder de vloer van je woonkamer en je kids kunnen het voederen van ‘Willy & Marlène’ live meemaken!*

85f10701-db8a-4bbb-acc1-d83090ff4872

Jouw privé-chalet in woudlopersstijl

Domein van de Grotten van Han

Rue Joseph Lamotte, 2
5580 Han-sur-Lesse
www.grotte-de-han.be


Dankzij het glazen panoramadak van de Mercedes-Benz genoten wij van de kleurenpracht van het Ardeense woud.

Model GLA 4MATIC , een familie 4-zitter met punch!

Grottes Han-Mercedes2