#Adresjes#weekendje weg

Yust: het hotel van de toekomst in Antwerpen

Heerlijk logeren als een millennial in het hart van 't Stad
Geplaatst op  
Yust: het hotel van de toekomst in Antwerpen © YUST

Het woonproject YUST houdt de vinger aan de pols. YUST mikt op een jong en stedelijk millenniumpubliek en combineert daarom smaakvol gemeubelde huurlofts met hotel- en restaurantfaciliteiten. Verder biedt het pand onder (vele) andere ook een inspirerende coworkingplek, een uitnodigend dakterras en een handige wasserette.

Door Karin Van Opstal

YUST – kort voor Young Urban Style – speelt in op de verzuchtingen van de millennials. De twintigers en vroege dertigers van nu stellen de koop van een eigen huis nog even uit. Starten later met een gezin. Willen eerst nog een stuk van de wereld zien of een carrière uitbouwen. Maar collectief consumeren en mobiel werken staan wel met stip in hun agenda. YUST speelt in op al die trends van het moment door volledig gemeubelde huurlofts aan te bieden, inclusief hotel- en restaurantdiensten. En door gedeelde faciliteiten te offreren zoals een coworkingplek, een wasserette en huurfietsen. Ook andere doelgroepen blijven niet op hun honger. Bouwers en verbouwers bijvoorbeeld vinden hier tijdens de (renovatie)werken een aantrekkelijke tijdelijke verblijfplaats. Ook expats op zoek naar een all-inclusive tijdelijke woonst vinden hier hun gading.

©YUST

Qua esthetiek scoort YUST alvast goeie punten. Het ontwerpersduo Stephanie Parein en Caroline De Cuyper koos voor een feilloze mix van trends en klassiekers. In de smaakvol gemeubelde lofts sluiten de terrazzovloeren en de marmeren eettafels wonderwel aan bij het houten meubilair van getinte spaanplaat. De huurlofts zijn volledig bemeubeld. Niet alleen dagelijkse meubels geven present. Ook keukentoestellen, (wekelijks ververst) bed- en badlinnen, kapstokken en decoratie-artikelen behoren tot het standaardpakket.

©YUST

Verder is ook aan de buurtbewoners gedacht. ‘Om het sociaal isolement in de wijk tegen te gaan’, klinkt het bij de initiatiefnemers. Denk hierbij aan brunches, concerten, yogasessies of workshops mindfullness en fotografie. Voor YUST kreeg Antwerpen de primeur. Maar het concept lonkt ook richting Brussel, Gent en Luik. In de toekomst staat zelfs een Europees cohousing netwerk op het programma waarbij leden hun woningen internationaal kunnen uitwisselen.

©YUST 

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.