#Nieuws#Online winkelen

Zie hier jouw zomerhuis, exotisch interieur en zinderend van kleur

IKEA stelt Jassa voor, een limited edition van exotische en etnische prints en materialen, geïnspireerd op Indonesië en Zuidoost-Azië.
Geplaatst op  
Zie hier jouw zomerhuis, exotisch interieur en zinderend van kleur ©

Ikea kleurt zomers en etnisch als nooit tevoren met een limited edition die even exotisch klinkend Jassa werd gedoopt. De capsulecollectie is een exploderende mix van vooral textiel in ethnische stippen en strepen.

Jassa4
Jassa-ontwerper Piet-Hein Eek

De Nederlandse designer Piet Hein Eek staat aan Jassa’s wieg. ‘Jassa op zijn benen zetten, was echt een speelse bedoening.’ aldus de ontwerper. ‘De collectie draait helemaal rond milieubewuste creaties die voor ons designers nieuw aanvoelen door hun aardse ruwheid. Het was een puur leerproces vol experimenten, omdat we moesten leren omgaan met ongewone en nooit eerder bij IKEA gebruikte materialen.’

Jassa2
JASSA-bordje, geglazuurd aardewerk met handmatig gedruppelde verf

Het klinkt onwaarschijnlijk maar naast het courante bamboe worden er zelfs zeewier en waterhyacint gebruikt. En al deze exotische planten verwerken ze bij IKEA met de hand tot vezels. Het mooie aan handwerk is dat elk object verschillende details heeft in zijn afwerking. Zo krijg je de indruk van  maatwerk, speciaal gemaakt voor de klant. De Jassacollectie gaat van sierkussens en aardewerk over korven en lampenkappen tot zelfs ligstoelen. Vanaf maart in de IKEA-shops.

 

Jassa3