#Inspiratie

Zien: 5 decoratielabels van powervrouwen

Ook in de decoratie- en interieurwereld mogen we de vrouw niet vergeten, want ze hebben meer invloed dan je denkt.
Geplaatst op  
Zien: 5 decoratielabels van powervrouwen © Egg Collective

Termen als ‘female empowerment’ en ‘body positivity’ zijn niet meer weg te denken op social media platformen. De belangrijke boodschap hierachter? De vrouw een stem geven, omdat ze even belangrijk is als die van een man. Helaas wordt die stem te vaak vergeten of weggeduwd in onze maatschappij. Hoog tijd dus om het vrouwelijke interieurtalent eens in de spotlight te plaatsen. Deze 5 designlabels worden door sterke en inspirerende dames geleid.

Egg Collective

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door EGG COLLECTIVE (@eggcollective)

Meubelstudio ‘Egg Collective‘ is het werk van 3 topvrouwen met een achtergrond in de kunst- en architectuurwereld: Stephanie Beamer, Crystal Ellis en Hillary Petrie. Hun collectie bestaat uit meubels die pure klasse en elegantie uitstralen. In 2017 organiseerde het trio een expo ‘Designing Women‘ die 15 door vrouwen geleide designbedrijven uit New York samenbracht en zo in de kijker plaatste.

Eggcollective.com

1

Nicole Brock

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Nicole Brock (@nclbrck)

Dit is Belgisch vrouwelijk talent: Nicole creëert prachtig designmeubilair met oog voor functionaliteit. Haar collectie ‘Brock‘ bevat fascinerende designs om helemaal verliefd op te worden. De strakke lijnen en aanvullende kleuren geven de meubels een unieke look. Eén van de prachtige ontwerpen is de ‘Tabeau’ kaptafel, perfect voor iedereen die graag zijn/haar tijd neemt tijdens het opmaken. Het is ook nog eens een handig meubel: door de verborgen magneten is de kaptafel super gemakkelijk in elkaar te zetten.

Nicolebrock.be

2

De Gele Flamingo

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door DE GELE FLAMINGO (@de_gele_flamingo)

Sophie Claes blies met veel passie een online conceptstore voor kinderen en baby’s in het leven. Op de Gele Flamingo vind je de leukste kinderkleding, maar ook decoratie en inrichting voor de kinderkamer. De ideale winkel voor mama’s die de kinderkamer een nieuwe look willen geven of die binnen enkele maanden een kleine spruit verwachten. Deze toffe winkel wordt niet enkel geleidt door een straffe madam, ook het volledige team erachter bestaat uit topdames.

Degeleflamingo.com

3

Bogenna Ivana

De jonge ontwerpster Bogenna Ivana heeft Nederlandse root (ze komt uit Eindhoven) maar woont en werkt nu al een aantal jaar in Antwerpen. Met haar indrukwekkende ontwerpen doet ze je dromen van een interieur vol vrouwelijke items. Haar passie voor materialen zorgt voor prachtige resultaten in haar meubilair die je meenemen in haar wereld. Opnieuw een echte powervrouw uit België die toont dat vrouw zijn, iets is om trots op te zijn.

Bogennaivana.com

4

Marie-Marie

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door MARIE-MARIE (@mariemariehome)

De twee zussen, Valerie en Laurence, achter het label Marie-Marie zetten het familiebedrijf van hun ouders met veel trots verder. De twee dames maakten van het bed- en badlinnen label een echte erezaak. Samen met hun team, dat bruist van de vrouwelijke kracht, zorgen ze voor topservice en -advies. Marie-Marie is dé referentie als je op zoek bent naar kwalitatief bedlinnen.

Marie-marie.com

5

Meer vrouw in je interieur

Niet enkel achter labels zitten veel inspirerende vrouwen, vaak zitten ze ook verwerkt in leuke decoratie. Vertegenwoordig het vrouwelijke lichaam in je eigen interieur met fleurige kleuren en beeldige prints. Toon in jouw woning de schoonheid van de vrouwelijke vormen. Dit zijn enkele van onze favorieten:

Geschreven door Raïsa Pollet.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.