#Adresjes#Restaurants

Zien: de Belgische samenwerking tussen restaurant Caillou en Marie’s Corner

Ontdek een parel van een gastronomisch restaurant aan de Belgische kust waar meubelmaker Marie's Corner ook een aandeel in heeft
Geplaatst op  
Zien: de Belgische samenwerking tussen restaurant Caillou en Marie’s Corner © Grégoire De Poorter

Niet lang geleden opende restaurant Caillou in Duinbergen bij Knokke de deuren. Het is het persoonlijke project van Frederik Deceuninck – die als chef aan het roer staat in sterrenrestaurant Sel Gris – beroepte zich op de Belgische meubelmaker Marie’s Corner voor de inrichting van 48 zitplaatsen in het gloednieuwe food concept aan de Belgische kust. 

Het concept

Het interieur van de nieuwe culinaire hotspot – dat in oktober 2019 de deuren opende – is een bijzondere versmelting van zachte beige tonen, organische vormen en natuurlijke materialen. De chef in Deceuninck’s project is Sander Van de Walle, de gewezen rechterhand van Frederik in Sel Gris. Hij wordt bijgestaan door Camille Steenhuyse, gastvrouw van dienst die de hongerige gasten met veel warmte zal verwelkomen. Bij Caillou ben je aan het juiste adres voor een groot, Europees aanbod aan diverse  wijnen en à la carte gerechten met seizoensgebonden ingrediënten.

caillou-restaurant-knokke-marie's-corner-eigenaar frederik deceuninck en chef sander van de walle
Links chef Sander Van de Walle, rechts Caillou bezieler Frederik Deceuninck © Grégoire De Poorter

Een Belgische samenwerking

Caillou geniet een bijzonder rustgevende setting: het warme kleurenpalet situeert tussen beige en roestbruin, het meubilair is erg uitnodigend en gemaakt van duurzame materialen. Een centraal element in het interieur van het restaurant, is de eetkamerstoel. Voor die laatste werkte Caillou samen met de artisanale meubelmaker Marie’s Corner, een label van eigen bodem. De stoelen voor de gasten zijn geïnspireerd op het karkas van de Sonoma, één van de populairste modellen van het Belgische merk. De stoel heeft opvallende rondingen, is bekleed met een sublieme grijze stof en heeft een comfortabel breed zitvlak. De stoel was ook het vertrekpunt voor de rest van het interieur waar ook partners als Filip Moerman (voor zijn fotografie), interieurarchitecte Heidi Wille, maatwerk van Houtentiek (de tafels), bloemenkunstenaar Daniël Ost, en deco-leveranciers als Atelier Vierkant (bloempotten en kleien kommen) en Terra Torno (handgemaakt servies en stenen decoratie) hun steentje bijdroegen.

© Grégoire De Poorter

Een hotspot om snel te ontdekken als je plant om wat te gaan uitwaaien aan de kust!

Praktisch:

Restaurant Caillou in Duinbergen

Knokkestraat 282-284, 8300 Knokke-Heist

Van dinsdag tot zaterdag geopend van 12:00–15:30
en van 18:30–23:30.

Meer info via de website Restaurantcaillou.be

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.