#Inspiratie

Zien: de California ranch van Kim Kardashians advocate

Binnenkijken bij Hollywoods bekendste echtscheidingsadvocate. Laura Wasser nam haar intrek in een rustige en stijlvolle ranch in Ojai, California
Geplaatst op  
Zien: de California ranch van Kim Kardashians advocate © Amy Neunsinger

Één worden met de natuur en hout van zijn mooiste kant laten zien: die uitdaging is de interieurarchitecte Vanessa Alexander voor Hollywoods steradvocate Laura Wasser aangegaan, en ze is er met vlag en wimpel in geslaagd. We kijken binnen bij haar ranch in Californië, omringd door eeuwenoude eiken.

Laura Wasser is advocate, gespecialiseerd in familierecht. Om samen met haar twee zonen het meedogenloze ritme van de stad te ontvluchten, wilde ze de weekends zo dicht mogelijk bij de natuur doorbrengen. Op anderhalf uur ten noorden van Los Angeles bevindt zich het Californische kuuroord Ojai.

In het verlengde van de tuin en het nieuwe zwembad staat een pergola van metaal en bamboe. Eronder is plaats voor een houten tafel met bijhorende banken, op maat gemaakt door het team van Vanessa Alexander. Hier kan de eigenares tijdens de lange zomeravonden heerlijke etentjes met vrienden organiseren. Tussen de eeuwenoude eiken groeit mediterrane beplanting. © Amy Neunsinger

Ojai staat bekend voor zijn alternatieve sfeer, sinaasappelplantages, wijngaarden en majestueuze bergketen. Het had alles wat Laura zocht. Haar oog viel op een houten woning in een pittoreske doodlopende straat, omringd door bomen en badend in het zonlicht. Maar het vereiste grote werken om buiten- en binnenkant op elkaar af te stellen, het licht binnen te laten en het volledig te herinrichten voor het gezinsleven.

Interieurarchitecte en -ontwerpster Vanessa Alexander, van het kantoor Alexander Design in Los Angeles, was in de wolken dat ze Laura’s droom mocht waarmaken. “Het klikte meteen met de eigenares”, vertelt ze. “Dit project had iets heel natuurlijks. Het resultaat is in harmonie met de architectuur van het gebouw en tegelijk is het modern en zacht.” De kamers van het huis waren klein, donker en amper geventileerd. Ze zijn ruimer gemaakt en geopend naar buiten en naar het zonlicht toe, terwijl hun ziel bewaard is gebleven. De tuin kon op extra veel aandacht rekenen, met een nieuw zwembad, een keuken, een outdoorsalon en een groentetuin.

Met zijn met zwart hout beklede muren en zijn dak met donkere pannen, gaat de woning mooi op in de omgeving. De tuin ademt een mediterrane sfeer uit en verbindt het huis met het zwembad en de terrassen van hout en beton. De ligstoelen (Team) aan weerskanten van het zwembad zijn bekleed met textiel (Sunbrella) dat uitstekend bestand is tegen zowel de zon als slechte weersomstandigheden. Achter de surfplank gaat een buitendouche (Strand Boards) schuil. © Amy Neunsinger

Op verschillende niveaus zijn er terrassen en onder een rieten dak staat een gezellige tafel waar je zo aan wilt schuiven. De kleuren stemmen overeen met de mediterrane beplanting 2 waardoor de architectuur subtiel in het landschap lijkt over te gaan. In tegenstelling tot de zwarte buitenmuren, hebben de wanden en het parket binnen bewust een lichte kleur gekregen, die nog wordt benadrukt door het donkere raamwerk.

Links: De woonkamer is groot en heeft een prachtige lichtinval. Er staat een witte canapé (Stahl + Band), versierd met kussens (Romo) en nog meer kussens die met oud textiel zijn gepersonaliseerd. Rond de salontafel (Amber Interiors) op een vloerkleed van plantaardige vezel (Armadillo) staan twee leunstoelen van vintage rotan, bekleed met schapenhuid, en twee fauteuils van hout en leer, eveneens vintage. – Rechts: De vintage leunstoel van Zweeds rotanhout is bedekt met een schapenhuid. Errond staat een koffer bekleed met ottomanstof. Ook hier zien we een vaas van aardewerk en leer met een plant erin. Aan de muur hangt een foto van de Amerikaanse kunstenaar William Helburn. Vloerkleed van natuurlijke vezels. © Amy Neunsinger

Kleurige toetsen en etnische motiefjes fleuren het smetteloze houten decor op met een vleugje fantasie. De oorspronkelijke verlichting past harmonieus bij de vintagevoorwerpen, de op maat gemaakte creaties en het eigentijdse meubilair. Met zijn ruwe materialen, ambachtelijke stukken en lichtschakeringen is deze woning het perfecte toevluchtsoord voor wie rust en kalmte zoekt.

De keuken met lichte houttinten en zachte materialen. © Amy Neunsinger

De keuken is eenvoudig en strak. Ze is op maat gemaakt door Alexander Design en combineert legplanken en een werkblad van blank hout met witte wanden en een goudkleurige dubbele kraan (Waterworks). Zoals in bijna alle kamers, vinden we hier ook een mooie vaas met wat groen.

© Amy Neunsinger

De badkamer is op maat gemaakt door Alexander Design. Het wit van het vrijstaande bad (Watersystems) flirt met het hout van het parket en het messing van de kraan (Waterworks). Naast het Turkse vintage tapijt staat een houten kruk (Vintage Swedish). Badlinnen (Matteo). De douchecabine wordt van het bad gescheiden door een wand van messing en gestreept glas. Ze is ontworpen door Alexander Design, op maat geproduceerd (Cooper Reynolds Gross) en bekleed met lichtgekleurd mozaïek. Kraan in ongelakte messing (Waterworks).

© Amy Neunsinger

Een vintage Indiase plaid, een vintage oushak vloerkleed, een schapenvel… In de grote slaapkamer vloeien de verschillende materialen probleemloos samen. Naast het bed van hout en leer (Amber Interiors) staan twee nachtkastjes van hout en marmer en twee wandlampen met draaiarm (Circa).

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.