#Nieuws

Zien: de collab tussen designer JP Demeyer en de Zweedse interieurwinkel Svenskt Tenn

Een nieuwe collectie van kussens in de romantische stijl van JP Demeyer met de rijke traditie van de gekende Zweedse winkel.
Geplaatst op  
Zien: de collab tussen designer JP Demeyer en de Zweedse interieurwinkel Svenskt Tenn © Charlotte de Bruijn

De Belgische interieurontwerper JP Demeyer slaat de handen in elkaar met het Zweedse merk Svenskt Tenn. Het resultaat? Een collectie woonaccessoires onder de noemer ‘Al Fresco’ in de typische stijl van Demeyer.

JP Demeyer is gekend voor zijn romantische stijl en onverwachte stijlcombinaties. Toen Svenskt Tenn hem vroeg om een collectie woonaccessoires te ontwerpen, aarzelde hij geen seconde. ‘Het is een hele eer om voor dit bijna 100-jarige Zweedse merk een collectie en eigen corner te mogen ontwerpen’, vertelt de designer. De collectie betreft een reeks kussens in gelimiteerde oplage, maar ook een deel kussens en dienbladen voor de vaste collectie van Svenskt Tenn.

© Charlotte de Bruijn

Daarmee plaatst JP Demeyer zich in een indrukwekkend rijtje van ontwerpers en architecten waarmee het historische Zweedse huis al samenwerkte, waaronder TAF architecten en Luke Edward Hall.

Svenskt Tenn is gekend voor haar kwaliteit, vakmanschap en duurzaamheid. Het merk is een begrip in Zweden, een beetje zoals Liberty’s in Londen. De samenwerking is uniek in die zin dat de eigen collectie van het merk in schril contrast staat met de romantische stijl van JP Demeyer.

Ogenmotief

© Charlotte de Bruijn

Voor de kussens ging JP Demeyer aan de slag met overschotstoffen van het Zweedse huis die hij afwerkte met Belgische franjes. ‘Ik wil ambassadeur zijn van het Belgische vakmanschap en ben dan ook fier dat de kussen Made in Belgium zijn’, aldus JP Demeyer. Het zijn couture kussens en dus stuk voor stuk pièces-uniques.

De collectie kussens met ogenmotief is geïnspireerd op de cover van het boek Fearless Living. De groene en roze kussens kregen de naam Milky Eye mee en komen samen met de gouden dienbladen in de vaste collectie van Svenskt Tenn terecht.

Upcycling

© Charlotte de Bruijn

Naast de collectie geeft de interieurontwerper ook vorm aan de vitrines van het Svenskt Tenn flagship store. Hier werkt hij rond het thema van de kleurrijke zomerkamers en gevulde terrassen. Het resultaat? Patchworkgordijnen en lange tafelkleden, ook gemaakt van geüpcyclede overschotstoffen uit de Svenskt Tenn-productie.

Upcycling is een belangrijk principe in de JP Demeyer studio, zo werkt de designer enkel met wat voorhanden is. Hoewel dit ook zijn beperkingen kent, beschouwt de ontwerper dit als een drijvende kracht van het creatieve proces. Aangezien duurzaamheid ook een key principle is bij Svenskt Tenn, was er onmiddellijk een connectie.

Interesse?

De vitrines van JP Demeyer openen op 25 maart bij Svenskt Tenn in Stockholm. De kussens en dienbladen zijn ook online beschikbaar. Hier is alvast een voorsmaakje!

Geschreven door stagiaire Sien Van de Wouwer

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.