#Ideeën#Interieuradvies

Zien: de hal van fotografe Dena Huys kreeg een knappe make-over

In samenwerking met verfwinkel colora ging de creativo aan de slag om haar hal een hedendaagse make-over te geven!
Geplaatst op  
Zien: de hal van fotografe Dena Huys kreeg een knappe make-over © Dena Huys

Heb je deze zomer renovatieplannen? Dan zal deze DIY van colora in samenwerking met fotografe en creatieve duizendpoot Dena Huys je zeker en vast bevallen! Dena toverde haar ouderwetse trappenhal om tot een frisse variant waar tinten zoals wit, perzik en terracotta de doorloop katapulteren naar een knappe en hedendaagse ruimte. Ontdek alle stappen hier! 

Is de ruimte eerder klein zoals hier? Dan kies je best voor een monochrome look: schilder de trap, de vloer en de muren in éénzelfde lichte kleur voor een ruimer effect. Bang dat het geheel te saai wordt? Kies dan voor een subtiele wandschildering in een aantal parallelle tinten. Onderaan het artikel vind je het stappenplan terug om je eigen artwork à la Dena te creëren.

Voor

De trappenhal in zijn oorspronkelijke staat. Dena koos voor een monochrome make-over om de ruimte optisch te vergroten. ©Dena Huys

1

Ontvet de trap

Bij deze DIY begon Dena eerst met de trap, door deze te behandelen met een krachtige ontvetter. Colora raadt hiervoor de Formule MC Neutral aan. 

2

Schuur bij waar nodig 

Schuur de trap op met wat droog schuurpapier korrel 150–180 of een grovere korrel wanneer je trap bestaat uit oneffen hout. 

3

Maak de trap stofvrij

Eens je trap ontvet en bijgeschuurd is, maak je hem best volledig stofvrij met een afstuiver of licht vochtige doek. 

4

Vul oneffenheden op 

Vul eventuele gaatjes of spleten op met sneldrogende houtplamuur en schuur op waar je het nodig vindt. Neem opnieuw het stof weg voor je aan het schilderen gaat.

5

Breng de grondlaag aan

Gebruik voor deze stap een hechtingsprimer, zoals Omniprim Extreme als grondlaag. Door een primer te gebruiken in dezelfde kleur als je eindlaag, krijg je een mooi en egaal resultaat.

6

Laag per laag afwerken 

Werk na de primerfase af met 2 lagen Persisto Satin. Let erop dat je voldoende tijd laat om te drogen tussen de twee lagen. Tip: sla telkens een trede over als je de trap tijdens het schilderen nog wil gebruiken! 😉 

7

Detailwerk

Vul eventuele kieren of gleuven tenslotte op met een overschilderbare afdichtingskit en laat het geheel drogen. En klaar is kees! 

Na

Het resultaat van de make-over: een lichtrijke hal met een speels detail tegen de muur in zeemzoete pasteltinten. ©Dena Huys

Zo recreëer je Dena’s wandschildering:

Benodigdheden

©Dena Huys

DIY in 6 simpele stappen 

  1. Schets de gewenste vormen zacht in potlood. Gebruik een potlood en touw als hulpmiddel voor het schetsen van een cirkel. Voor de trapvorm kan je met behulp van karton en een waterpas de treden vormgeven. Voor de boog in de trap, schets je twee rechte lijnen die je laat aansluiten door middel van ¼ cirkel die je opnieuw met het potlood en het touw tekent.
  2. Plak de vormen af met tape.
  3. Schilder de binnenkanten van de tape (enkel de randen) in dezelfde kleur als de buitenmuur (hier: wit). Laat volledig drogen voor je begint met kleur.
  4. Verf het eerste vlak (in dit geval de trap) en haal de tape er af wanneer de verf nog nat is.
  5. Laat het eerste vlak volledig drogen. Verplaats dan de tape van de aangrenzende vorm op het gekleurde, droge vlak zodat het tweede vlak mooi aansluit en je geen witte tussenlijnen krijgt. Herhaal de stappen voor alle vlakken.
  6. Werk kleine foutjes of gaatjes bij met een fijn penseel.

 

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.