#Nieuws

Zien: de nieuwe collectie van Sabine Marcelis voor Ikea

Een buitengewone collab met unieke designitems van de Nederlandse ontwerpster
Geplaatst op  
Zien: de nieuwe collectie van Sabine Marcelis voor Ikea © Ikea x Sabine Marcelis

Je hebt als interieurenthousiasteling ongetwijfeld al de naam Sabine Marcelis gehoord of gelezen. Deze Nederlandse topontwerpster verbond haar nam zopas aan Ikea voor een unieke collab met items die om te koesteren zijn. Tijdloze en bijzondere musthaves waarvan je bijna niet kan geloven dat Ikea ze verkoopt en die in een mum van tijd out of stock zullen zijn.

Wie is Sabine Marcelis?

Geen paniek als je belletje toch niet meteen rinkelt. Sabine Marcelis is een topdesigner van deze tijd. Ze studeerde af in 2011 aan de prestigieuze designschool in Eindhoven en haar vrolijke roze ‘Candy Cube’ bijzettafel-poef werd zopas toegevoegd aan de Vitra-museumcollectie. Verder heeft ze verschillende design- en modesamenwerkingen met o.a. HEM, Fendi, Isabel Marant, Aesop, cc-tapis, OMA op haar naam staan. Typisch voor haar stijl zijn de minimalistische, sobere vormen met een sprekende kleurentaal. Sabine Marcelis hecht ook erg veel belang aan het materiaal van een design. Vaak is deze experimenteel, onverwacht en een bijdrage aan je zintuigelijke beleving.

© Sabine Marcelis voor Vitra

Waarom Ikea?

Dat de Zweedse speler wederom een topnaam weet aan te trekken, is geen verrassing. Ikea lanceerde de laatste jaren prachtige collabs met onder meer Virgil Abloh, Zandra Rhodes, Marimekko, Sonos, Byredo, etc. Een naam als Marcelis kan natuurlijk niet ontbreken in het rijtje van geweldige designcollabs. Maar met deze Zweeds-Nederlandse collab mikt Ikea hoog. Het resultaat stelt niet teleur. Meer nog, het lijkt zelfs too good to be true te zijn. Nieuwsgierig? Scroll dan vooral verder, want we geven je een glimp van de hebbedingen die vanaf 1 februari  in de winkelrekken liggen!

Varmblixt: 20 iconische musthaves

Sabine Marcelis x Ikea omvat een twintigdelige collectie onder de noemer ‘Varmblixt‘. In deze unieke verzamelreeks zitten onder meer een knappe serie sculpturale lampen (die in de vaste collectie blijft), tapijten, bijzet- en salontafels, tafeldecoratie zoals serveerschalen, glazen, een vaas, een karaf etc… De collectie ‘Varmblixt’ ligt vanaf 1 februari in de Ikea-vestigingen.

Meer info?

Via deze link lees je er meer over!

Ikea.be

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.