#Ideeën#Interieuradvies

Zien: de nieuwe kerstcollectie van IKEA voor 2020

Minder zielen, is niet minder vreugd: IKEA zorgt voor een spetterend eindejaar in je bubbel met deze bijzondere collectie
Geplaatst op  
Zien: de nieuwe kerstcollectie van IKEA voor 2020 © IKEA

Ook al heeft het feestelijke seizoen dit jaar een andere bijklank, Ikea verrast ons met een bijzondere feestcollectie die het eindejaar in eigen bubbel toch magisch maakt. Als het van de Zweedse gigant afhangt, sluiten we 2020 in stijl af met prachtige, intelligente en toegankelijke decoratie en objecten. 

Voor de ‘Vinter’ feestcollectie lieten de IKEA designers zich inspireren door verschillende winterse gewoontes en creëerden ze een collectie om de sfeer van tevoren te bepalen. De collectie is vrij duurzaam waarbij natuurlijke materialen gebruikt werden. Ze omvat allerlei producten om een feestelijke kerstsfeer te creëren tot in het kleinste detail, van geschenkverpakking tot serviesgoed, kaarsen, kerstbomen en bakgerei.

ikea kerstcollectie 2020
De nieuwe feestcollectie voor 2020 van het Zweedse merk IKEA

Sommigen zijn op dit moment al actief op zoek naar de beste recepten voor het feestmenu, terwijl anderen bezig zijn met het bouwen van het peperkoekenhuis ‘Vintersaga’. Wij geven toe: hij is even lekker als hij  mooi is! Plan je dit jaar wat lekkere hapjes in verschillende kommetjes te presenteren? Goed nieuws dan: IKEA lanceerde haar nieuwe ‘Vinter’ schalen. Deze bowls werden met de hand gemaakt door sociale ondernemers in Doi Tung, Thailand. De kers op de taart is toch wel de mooie ‘Inbringande’ etagère om je lekkernijen in te doen schitteren. Of je nu een kerstboom gezet hebt of niet, er is altijd wel extra ruimte voor de knappe bamboeboom ‘Vinter’, die je zowel sober als versierd in je interieur kunt plaatsen.

ikea kerstcollectie 2020
Links: de ‘Inbringande’ etagère – Rechts: bamboe decoratieboom ‘Vinter’ ©IKEA

Om de avond met de Zweedse magie van IKEA af te sluiten raden we de ‘Vintersaga’ glögg, een Scandinavische glühwein zonder alcohol en rijk aan houtachtige kruiden, aan. Een aanrader die iedereen aan tafel wel kan smaken!

Onze tien favorieten uit deze collectie

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.