#Nieuws#Slaapkamer#Trends

Zien: de nieuwste slaapkamertrends volgens Auping

Slaapkamerspeler Auping doet de nieuwste trends uit de doeken en geeft gouden tips voor een goede nachtrust
Geplaatst op  
Zien: de nieuwste slaapkamertrends volgens Auping © Auping

We kennen allemaal dat heerlijke gevoel van een goede nachtrust. Met een bewust ingerichte slaapkamer, een ergonomisch ontworpen matras of simpelweg het verbannen van je smartphone uit de kamer, kom je al een heel eind verder. Bed en matrassenspecialist Auping deelt met ons enkele slaapkamertrends en tips om goede slaap te garanderen, en lanceert ter gelegenheid een nieuwe primeur ‘Evolve’ in de wereld van matrassen. 

Een minimum aan technologie

Sinds de intrede van draagbare technologie, nemen we het overal met ons mee. Zelfs tot in bed. Waar de slaapkamer voorheen diende om te slapen, is ze ondertussen een mediarijke ontspanningsruimte geworden. Zo kijken we er ook Netflix, scrollen we eindeloos op Instagram of checken we nog stiekem onze mails. En laten we toegeven: ze dient ook soms als fitnessruimte of zelfs als snackbarretje.

Maar een slaapkamer breng je best weer tot zijn oorspronkelijke bestemming: een kleine oase van rust waar je even alle prikkels achter je laat. Met al dat thuiswerken zijn we ons dan ook meer bewust van het belang van goede slaap. Een minimum aan technologie en entertainment in je slaapkamer kan hier echt het verschil maken. Van multifunctionele kamer naar stiltekamer.

‘Auronde’ bed © Auping

Zuiverend groen

Waar ruimte en zuurstof zijn, is er zuivere lucht en dus meer controle over het coronavirus. Zo zijn kamerplanten in je slaapkamer nog niet zo’n slecht idee. Integendeel, naast het uitstralen van rust slagen ze er ook in om de luchtkwaliteit van je huis en slaapkamer significant te verbeteren. Volgens Harvard bevorderen planten het korte termijn geheugen, hebben ze een positieve impact op emoties en zorgen ze voor een verlaagde bloeddruk. Best indrukwekkend wat de natuur kan doen voor onze gezondheid en onze slaap.

© Groen van bij ons

Niet alleen de klassieke kamerplant doet wonderen, ook mos en algen zijn een goed alternatief. Zo is mos 16 maal sterker in het omzetten van CO2 naar zuurstof. Een mosmuur kan dus een visuele maar ook gezonde toevoeging zijn in je slaapkamer.

Van klein compact tot groots luxueus

Op de radar zien we een tegenstrijdige trend opduiken. Aan de ene kant heb je een luxueuze tendens, waarbij slaapkamers meer op hotelkamers beginnen lijken. Denk aan inloopdressings, ensuite badkamers en het gebruik van rijke materialen en diepe kleuren. Aan de andere kant van het spectrum vinden we het concept van Tiny Living, waar slaapkamers slim en compact worden ontworpen. Zo worden ruimtes multifunctioneel ingericht en dient je bed ook als opbergplek en schoenrek tegelijk.

Bed ‘Crawley’ met opberglade. © La Redoute

Drie in één

Rust is een belangrijke basisbehoefte, maar die vullen we allemaal op onze eigen manier in. Volgens een grote Rest Test van universiteit Burnham zijn de top drie meest rustgevende dingen lezen, slapen en omringd worden door natuur. Gelukkig zijn die drie koplopers perfect te combineren in jouw eigen slaapkamer: lees wat voor je gaat slapen, terwijl je jezelf omringt met rustgevende kamerplanten of een mosmuur. Het totaalplaatje van ultieme rust.

Zo past Auping de trends toe:

Door stagiaire Naomi Ghyssaert.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.