#Nieuws#Trends

Dit worden de 5 grootste interieurtrends van 2023

Gluur mee naar vijf interieurtrends voor 2023! Dit jaar brengt veel kleur, natuur en positivisme met zich mee.
Geplaatst op  
Dit worden de 5 grootste interieurtrends van 2023 © Casamance

Terwijl sommige trends uit 2022 ​​in onze interieurs blijven voortleven, zijn er andere in opkomst in 2023. Wie nostalgisch is naar de jaren 70 zal blij zijn met de sterke comeback van feloranje en licht psychedelische prints. Qua kleuren doen het Klein-blauw en bosgroen opnieuw hun intrede in de trendkleurenpalet. Het dambordpatroon wordt dé nieuwe designprint. Metallics keren terug naar onze interieurs in de vorm van meubilair en decoratie. Om het geheel met wat rust te counteren, brengen we opnieuw de natuur naar binnen.

Eén ding is zeker, in 2023 willen we een vrolijk interieur met dynamische kleuren die ons huis opfleuren. Zachte welvingen en natuurlijke materialen die ons geruststellen. Stijlen die zich vermengen om een ​​flinke dosis positivisme naar ons interieur te brengen. We willen een speelse sfeer die ons terug naar onze kindertijd katapulteert, maar ook niet te veel… Een goede balans is alles!

Kortom, als we de op de trends mogen afgaan dan zal 2023 een heel erg blij jaar worden!

De orange seventies

deco seventies
Een geweldige terugkeer voor wie verzot is op de seventies, de felle kleuren en psychedelische prints zijn terug van weggeweest! © La Redoute Intérieurs

Onder de interieurtrends van 2023 treedt het heldere en dynamische oranje naar voren om onze interieurs op te peppen en ze onder te dompelen in een hedendaagse seventiessfeer. Hypnotiserende motiefjes, afgeronde hoeken en vrolijke tinten is alles wat deze terugkeer naar de jaren 70 ons belooft. Goed voor een gewaagde stijl en een stevige portie blije kleuren en dito meubels!

De natuur in ons interieur

nature interieur
De natuur doet zijn intrede binnenshuis, ook in 2023 © Bloomingville

De natuur in ons interieur implementeren, is een trend die hand in hand gaat met de opkomst van de ‘Slow living’ stroming. We zijn gewend meer tijd thuis door te brengen en de behoefte aan groen en natuurelementen is zeer aanwezig. Het idee achter deze trend is om één te zijn met de natuur, ook als je thuis blijft. Denk aan een aardige constellatie kamerplanten, ecologisch behang op de muren, meubels van onbewerkt hout, natuurlijke materialen… Elke suggestie van het buitenleven in ons knusse nest is meer dan welkom. De kleur bosgroen krijgt tot slot nog een leuke rol binnen deze trend.

Spiegelglas en metallics

© HK Living

Schitterend (ook in de letterlijke zin), fancy, elegant. In het jaar 2023 zien we blitse objecten met een spiegeleffect in onze deco verschijnen. Synchroon met deze spiegelglastrend is er ook de terugkeer van metallics en staal, gekleurd of zwart, die een meer industriële sfeer uitstralen. Het idee hierachter is om geleidelijk het maximalisme in onze interieurs te benaderen met buitengewone objecten.

Het Klein-blauw

canape bleu klein
De 3-zits slaapbank ‘Friheten’ van Ikea gaat gehuld in het trendy Klein- blauw.

Als feloranje de eerste plaats op het podium van de kleurentrends van 2023 bezet, dan vinden we het Klein-blauw op de tweede plaats. Blauw, een kleur die over het algemeen wordt geassocieerd met de zomer, treedt deze winter naar voren om onze interieurs nieuw leven in te blazen. Maar niet zomaar. De trend wordt gezet door het Klein-blauw, een levendige, krachtige tint die we zowel in een total look als in combinatie met andere kleuren kunnen appreciëren. Klein-blauw gaat goed samen met kleuren als wit, hout en bordeaux. Een verfijnde tint die een boost aan je interieur geeft.

Het dambordpatroon

carreaux colore tendance deco
Gekleurde dambordpatronen in de vorm van een lamp en vazen © &klevering.

Het gekleurde dambordpatroon deed afgelopen zomer haar intrede en blijft dit ook dit jaar een populaire interieurtrend! De print gaat hand in hand met de more is less en de seventiestrend. Om onze interieurs deze winter een warme toets te geven, kiezen we voor warme tinten of pastelkleuren. Let op, bij deze trend kan je makkelijk overdrijven. Probeer alles zo evenwichtig mogelijk te brengen zonder een Villa Kakelbont van je woonst te maken. Kies voor een simpele vaas, tapijt, kussenhoes of tafellamp in dit motiefje en klaar is kees!

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.