#Adresjes#Hotels

Zien: een futuristisch designhotel in Zuid-Korea

Een parel die van een andere planeet lijkt te komen. Het futuristische designhotel Healing Stay Kosmos in Zuid-Korea is een must voor liefhebbers van moderne architectuur.
Geplaatst op  
Zien: een futuristisch designhotel in Zuid-Korea © Kim Yong Kwan

Healing Stay Kosmos lijkt recht uit een sciencefictionfilm te komen. Maar het designhotel bestaat echt, en wel op het vulkanische eiland Ulleungdo in Zuid-Korea. Een exclusief bezoek aan een futuristische mastodont omgeven door de Japanse Zee.  

Een ruimteobservatorium. Of een hemelse wervelwind. Zo omschrijft Changjoong Kim het designhotel Healing Stay Kosmos. De Koreaanse architect van studio The System Lab tekende een oase van rust die uitzicht biedt op zee, en midden in een stukje ongerepte natuur ligt: vlak bij de berg Songgotbong op het eiland Ulleungdo.

Foto van de architectuur en het buitengedeelte van het Healing Stay Kosmos designhotel, incluis indrukwekkende infinity pool.
Futuristische architectuur en het buitengedeelte van het Healing Stay Kosmos designhotel, incluis indrukwekkende infinity pool. © Kim Yong Kwan

Een mysterieus eiland

Het eiland ontstond meer dan 2,5 miljoen jaar geleden door een vulkaanuitbarsting. De Koreanen beschouwen Ulleungdo als een soort heilig gebied met energetische ‘qi’-velden die een verjongend effect zouden hebben. Healing Stay Kosmos ligt op het meest ongerepte deel van het eiland, op de top van een stratovulkaan. Het designhotel bestaat uit twee gebouwen van wit ultrahoog sterktebeton: Villa Terre met acht gastenkamers en Villa Kosmos, die je alleen op z’n geheel kunt afhuren.

mysterieus eiland zuid-korea healing stay kosmos designhotel
Beeld genomen tijdens de valavond op het mysterieuze eiland nabij Zuid-Korea. © Kim Yong Kwan

Futuristische architectuur

De futuristische architectuur geeft het gebouw het uitzicht van een gigantische zeeschelp of van een wervelwind, en weerspiegelt de bewegingen van de maan en de zon. Het is vanzelfsprekend dat het uitzicht vanaf dit designhotel – dat gelegen is op klif dertig meter boven de zeespiegel – onbeschrijflijk is.

futuristische architectuur healing stay kosmos designhotel
De futuristische architectuur van het designhotel Healing Stay Kosmos, bestaande uit torenhoge betonnen muren. © Kim Yong Kwan

Die link met de kosmos ligt trouwens ook aan de basis van de naam van het hotel. De oriëntatie van de slaapkamers en gemeenschappelijke ruimtes werd zorgvuldig en volgens een welbepaalde visie uitgedacht. De inrichting is gewild minimalistisch en geïnspireerd op de vijf elementen van het taoïsme. Elk element staat voor een planeet: hout (Jupiter), aarde (Saturnus), water (Mercurius), vuur (Mars) en metaal (Venus).

Een uniek interieur

In dit designhotel werd niets aan het toeval overgelaten: zowel het interieur als de aanwezige technologie zijn geavanceerd, om haar gasten een unieke ervaring mee te geven. Blikvanger in de eetkamer van Villa Kosmos is de eikenhouten tafel in kathedraalstijl, ontworpen door de plaatselijke designer Jeongsup Lee uit Naechon. Bovenop het blad staan de ‘Battery’ tafellampen van Ferruccio Laviani (Kartell) uitgestald. De tafel – die opgesteld is voor een gigantische raampartij – biedt een mooi uitzicht over de top van de Songgot-bong.

hotel-healing-stay-kosmos-eetkamer met zicht op de bergtop Songgot-bong
De eetkamer van Villa Kosmos in het designhotel Healing Stay Kosmos met een verpletterend zicht op de bergtop Songgot-bong © Kim Yong Kwan

Het meubilair in de kamers en in de gemeenschappelijke ruimtes werd gekozen door Park Keun A van het ontwerpbureau Kidea Partners. Verschillende materialen, kleuren en een kenmerkende designstoel onderscheiden de vier kamers van elkaar in Villa Kosmos. Daarnaast een iconische selectie van stoelen zoals Cini Boeri’s ‘Ghost’ stoel, Grete Jalk’s ‘GJ Bow Chair’, Emilio Nanni’s ‘Alaska’ stoel of op maat gemaakte krukjes van de getalenteerde Koreaanse ontwerper Hun Jeong Lee.

Een blik op de unieke slaapkamers van het designhotel Healing Stay Kosmos. Links: De ‘Juniper’ kamer die hout combineert met Grete Jalk’s ‘GJ Bow Chair’. Rechts: de ‘Mercurius’ kamer die doet aan water doet denken met zijn stenen vloer en de ‘Ghost’ fauteuil van Cini Boeri (Fiam) naast een kingsize bed. © Kim Yong Kwan

Focus op de natuur

Op het grote terras met uitzicht op de zee, staat een jacuzzi met water van gesmolten sneeuw uit een nabijgelegen vulkanisch bekken. Verder kun je er neerploffen in de ‘Park Life’ ligbedden van Jasper Morrison (Kettal) om een maximale ontspanning te garanderen. De tafel, omgeven door ‘Stampa’ stoelen van Ronan en Erwan Bouroullec (Kettal), is groot genoeg om alle gasten te ontvangen.

terras-hotel-healing-stay-kosmos
Het terras van deisgnhotel Healing Stay Kosmos in Zuid-Korea met een spectaculair zicht op zee. © Kim Yong Kwan

Villa Kosmos heeft twee sauna’s, die de maan en de zon voorstellen, en een overdekt zwembad met vulkanische stenen muren. Ook hier ligt de centrale focus op de omringende natuur.

zwembad-villa-kosmos-healing stay kosmos designhotel zuid-korea
Het binnenzwembad van Villa Kosmos in desighotel Healing Stay Kosmos. © Kim Yong Kwan

Zowel design als technologie zijn uiterst gesofisticeerd en garanderen de gasten een uniek verblijf. Hier word je in de watten gelegd, maar vooral: je kunt hier heerlijk herbronnen door de bijzondere energie van deze plek, in perfecte harmonie met de kosmos.

Meer info vind je via www.thekosmos.co.kr

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.