#Adresjes#Restaurants

Zien: het hernieuwde interieur van het iconische restaurant Inter Scaldes

Nieuwe eigenaars, nieuw interieur! Het resultaat is magnifiek.
Geplaatst op  
Zien: het hernieuwde interieur van het iconische restaurant Inter Scaldes © Inter Scaldes

Het iconische restaurant Inter Scaldes heropende zopas de deuren. Topchef en houder van twee Michelinsterren Jeroen Achtien en zijn partner Sanne zetten de culinaire magie verder. Nieuwe gezichten, een nieuw menu én een fonkelnieuw interieur om te ontdekken…

Elke gastronoom weet meteen een link te leggen met het Zeeuwse dorpje Kruiningen. Hier worden smaakpapillen sinds 1968 verwend in restaurant Inter Scaldes. Na een korte sluiting wordt één van Nederlands beste restaurants nu gerund door een culinair powerkoppel. De internationaal geroemde chef Jeroen Achtien en zijn vrouw Sanne nemen het roer over van Jannis Brevet en zijn team. Na een succesvolle vijfjarige passage in Zwitserland, keert het duo terug naar de roots. Jeroen werkte in het verleden 8 jaar voor De Librije, waar hij Sanne leerde kennen. In 2018 verhuisden ze samen naar Zwitserland waar Jeroen een aanstelling kreeg als executive chef bij Restaurant Sens. Hier nam zijn carrière een serieuze vlucht. Op korte tijd behaalde hij er twee Michelinsterren, meerdere Gault&Millau-prijzen en een 18/20 score. De culinaire opvolger van Inter Scaldes beschikt dus over een subliem palmares.

Een nieuwe culinaire start

Het duo behoudt de essentie van het iconische restaurant maar voegt tegelijkertijd een eigen visie toe. Het menu is geïnspireerd op het Zeeuwse landschap en volgt het ritme van de seizoenen. Dat blijkt ook uit Jeroens kookstijl, die zich kenmerkt door een focus op fermentatie-, droog- en rijpingstechnieken én het gebruik van zoveel mogelijk ingrediënten uit de omgeving zoals verse vis, schaal- en schelpdieren. Daarnaast combineert hij ook graag vlees en vis in zijn gerechten. In hun nieuwe universum willen Jeroen en Sanne vooral een gastronomische belevenis vol avontuurlijke smaken in een rustgevende setting creëren.

Voor het interieur werd daarom beroep gedaan op interieurontwerper Paul Linse, die eerder ook al knap werk voor het Pillows Hotel verrichtte. Gasten komen hier thuis in een subliem decor van natuurlijke tinten zoals mosterdgeel en ijsblauw in combinatie met zachte structuren zoals fluweel verwerkt in organische rondingen. De keuken is zichtbaar waardoor gast en chef steeds in verbinding met elkaar zijn. Een grote glasgevel geeft uit op de biologische kruidentuin, wat zorgt voor een aangenaam binnen-buitengevoel. De avond op gracieuze wijze afsluiten kan tot slot in het prachtige Pillows Hotel dat een partner is van Inter Scaldes. Dit luxe boetiekhotel ademt dezelfde pure filosofie en staat in voor een zorgeloze ontvangst op maat. Meer redenen heb je niet nodig om je volgende uitstap naar Kruiningen te plannen. Het betoverende Zeeland roept je!

Interscaldes.nl