#Agenda#Nieuws

Weekendtip: de expo ‘Ellis Island’ in het Joods Museum van België

Het Joods Museum van België opent een tentoonstelling in het teken van ballingschap en migratie.
Geplaatst op  
Weekendtip: de expo ‘Ellis Island’ in het Joods Museum van België © Dvir Gallery

Met dit mooie weer begint het bij iedereen terug te kriebelen om erop uit te trekken. De strenge maatregelen zijn nog steeds van kracht, maar gelukkig zijn de musea wel al open. Geniet samen met je bubbel van een culturele uitstap naar Brussel. Het Joods Museum van België opent een nieuwe tentoonstelling over migratie en ballingschap, perfect voor een dag uit.

Op 30 april opent het Joodse Museum van België de tentoonstelling ‘Ellis Island’ in de project space van het museum. Ideaal om tijdens dit toch wel frisse lenteweer eens een uitstap te plannen naar Brussel met de bubbel. Combineer een mooie stadswandeling in onze prachtige hoofdstad met een cultureel bezoek aan het museum.

Ballingschap en migratie

© Sigalit Landau

Zoals de titel van de tentoonstelling, ‘Ellis Island‘ het al een beetje verklapt, draait de expo rond ballingschap en migratie. De naam is geen willekeurige keuze: ‘Ellis Island’ staat gekend als de plaats waar migranten aankwamen voor ze Amerika binnen konden. Een zeer toepasselijke naam dus voor een tentoonstelling over ballingschap en migratie.

Een kunstige blik

© Dvir Gallery

Negen hedendaagse kunstenaars gaan aan de slag met de onderwerpen ballingschap en migratie en tonen hun visie ten opzichte van deze topics. Het is een alternatieve manier om met zwaardere thema’s als deze om te gaan. Geen woorden, maar abstracte beelden die je een verhaal vertellen. Elk vertellen ze het verhaal op hun eigen manier, de ene met tekeningen vol gruwel en schoonheid en de andere kiest voor zachte, troostende elementen. De deelnemende kunstenaars zijn: Armando Andrade Tudela, Marianne Berenhaut, Heidi Bucher, Miriam Cahn, Latifa Echakhch, Sigalit Landau, Alina Szapocznikow, Naama Tsabar en Lawrence Weiner.

Meer info?

Zin om zelf de expo te ontdekken en mee te gaan in de diverse verhalen? Vanaf 30 april kun je de tentoonstelling bezoeken in het Joods Museum van België. Bestel je tickets via de website van het Joods Museum van België.

Geschreven door stagiaire Raïsa Pollet.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.