#Nieuws

Zien: Studio HENK lanceert eerste collectie woonaccessoires

Studio HENK breidt zijn collectie uit met de FORMA-vazen.
Geplaatst op  
Zien: Studio HENK lanceert eerste collectie woonaccessoires © Studio HENK

Studio Henk pakt uit met ‘FORMA’, de eerste collectie woonaccessoires van het Nederlandse interieurlabel. De collectie bestaat uit een serie handgemaakte vazen geïnspireerd door organische vormen in de natuur. 

Studio HENK is opgericht door Okke en Xander Albers, twee broers uit het zuiden van Nederland. Het verhaal van het Nederlandse interieurlabel begint bij een zoektocht naar designmeubelen die zowel mooi, als functioneel zijn. Alles startte met een tafel, maar ondertussen groeide Studio Henk uit tot een succesvol meubelmerk.

© Studio HENK

Het unieke kenmerk van Studio HENK? Zij ontwerpen items die precies binnen jouw interieur passen. Klanten hebben de mogelijkheid om meubelen zelf samen te stellen zodat ze precies zijn wat je nodig hebt in jouw dagelijkse leven. Zo beschikken ze over een breed en modulair aanbod aan maten, afwerkingen, stoffen en kleuren.

© Studio HENK

De missie van het Nederlandse interieurlabel is om tijdloze meubelen te ontwerpen die een leven lang meegaan. Om de levensduur van de meubelen te vergroten, werken ze alleen met materialen van de hoogste kwaliteit. De productie van de gehele collectie vindt bovendien plaats in Europa. Zo hopen ze ook om hun ecologische voetafdruk zo beperkt mogelijk te houden.

FORMA

© Studio HENK

De drie soorten FORMA-vazen zijn de eerste accessoires die het interieurlabel op de markt brengt. Ze hebben ook allemaal een eigen vorm én naam: Bubble, Belly en Blob. Voor de organische en ronde vormen haalde het label inspiratie uit de natuur. “De FORMA collectie is het resultaat van een studie naar vernieuwende vormentaal” vertelt Xander Alberts, creatief directeur van Studio HENK.

© Studio HENK

Tijdens het ontwerpproces schakelde het label de expertise van Studio Nienke in om zo tot het beste eindresultaat te komen. Die ontwerpstudio heeft de vazen één voor één met de hand in haar atelier in Eindhoven gemaakt. “We zijn trots op het eindresultaat en verheugd dat we met de FORMA collectie onze eerste accessoires op de markt mogen brengen”, aldus Xander Albers. Elk ontwerp is in een gelimiteerde oplage van dertien stuks beschikbaar.

Interesse?

De FORMA collectie is alleen te koop in de flagship stores van Studio Henk in Amsterdam en Antwerpen. De vazen zijn verkrijgbaar voor 250 euro per stuk. Voor andere meubelen kan je terecht op de webshop en in de fysieke winkels.

Geschreven door stagiaire Sien Van de Wouwer

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.