#Nieuws

Zien: Vincent Darré ontwerpt een excentrieke keuken voor Mobalpa

De flamboyante architect en stylist Vincent Darré liet zijn magie los op een nieuwe keukenreeks voor Mobalpa. Het resultaat is eclectisch, kleurrijk en vrolijk!
Geplaatst op  
Zien: Vincent Darré ontwerpt een excentrieke keuken voor Mobalpa © Mobalpa x Vincent Darré

Hét middelpunt van vele huishoudens? Dat moet wel de keuken zijn! Hou je van gewaagd en kleurrijk? Dan werp je best een blik op de nieuwe keukencollectie van de Franse architect en stylist Vincent Darré voor maatwerkspeler Mobalpa. Opgepast, deze keuken is niet voor kleurgevoelige ogen, want hij barst van uitdagende tinten en dito vormen. Darré ontwierp een reeks boordevol extravagantie en speelse toetsen, waarbij hij geen uitdaging uit de weg ging! Ontdek het resultaat van dit waanzinnige project hier. 

Darré’s droomkeuken in detail

Geboren excentriekeling als hij is, creëerde Vincent Darré een extravagante keuken voor Mobalpa. Het zal je dan ook niet verwonderen dat deze recente reeks veel kleur en atypische, lichtjes theatrale vormen bevat. Denk aan bogen in reliëf, achthoekige werkbladen, felle kleuren, hoge kasten in de vorm van een tempel, ongestructureerde rekken, en zonlicht dat weerkaatst op de keukenelementen… Maatwerkspecialist Mobalpa liet Darré zijn gang gaan om een creatieve collectie met de grote C te ontwerpen. Het resultaat is gedurfd en fascinerend.

Op maat met een tikkeltje buitensporig

Bij het ontwerpen van deze keuken, ging Vincent Darré de mosterd bij zijn eigen visie en levensstijl halen: vol kleur, open ontwerpen en feestelijkheid. Een reeks die barst van levenslust, want zo is hij zelf ook. Darré bedacht een enorm achthoekig werkblad, zodat de gastheer of -vrouw des huizes het middelpunt van de belangstelling is. Hij of zij kan blijven koken, serveren en in contact blijven met zijn of haar gasten. Een ontwerp die zowel gestructureerd als origineel moest zijn.

© Mobalpa

Expressief en kleurrijk

Het resultaat van deze keukencollectie ademt één en al Vincent Darré: de reeks is heerlijk atypisch en bevat expressieve tinten. Darré koos voor weidegroen, een kleur uit de Sikkens-collectie van Mobalpa. Een kleur die in zijn ogen hoopvol, dynamisch en krachtig is, maar tegelijk ook een ode aan de natuur is. De werkbladen liet hij dan weer in glanzend ‘i-quartz Vanilla’ zwart ontwerpen, een marmeren look dat zorgt voor meer persoonlijkheid.

© Mobalpa

De keuken als een tempel met zuilen

Darré toverde de keuken om als een feestelijke tempel, met rekken in de vorm van zuilen. De Franse architect zorgde ervoor dat het zonlicht maximaal kan binnenvallen, en bekleedde de keukenwand met een spiegel en creëerde een reflecterende metallic zon op de vloer. Een keuken doordrenkt met creativiteit, die erg uniek en majestueus oogt, als je het ons vraagt. Retail Director van Mobalpa, Frédéric Pluyaud is dan ook laaiend enthousiast over deze unieke collab: “We hebben Vincent Darré carte blanche gegeven en het resultaat is uitzonderlijk. Wij hebben de knowhow en de ervaring, maar wij wilden verder gaan, buiten de afgetekende lijnen kleuren, inspelen op zijn wildste fantasieën en laten zien dat alles mogelijk is. Vincent Darré heeft ons in staat gesteld om onze ervaring op vlak van maatwerk echt tot zijn recht te laten komen”.

Een knap staaltje techniek en creativiteit voor durvers!

Meer info? 

Mobalpa.be 

Instagram: @Mobalpa

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.