#Nieuws

3 goede redenen om naar kunst- en antiekbeurs BRAFA te gaan

Hét event voor kunst en antiek in Tour & Taxis vangt weldra weer aan! Ontdek hier de highlights van BRAFA 2020
Geplaatst op  
3 goede redenen om naar kunst- en antiekbeurs BRAFA te gaan © Jan Liegeois

Van 26 januari tot 2 februari vindt de 65ste editie van de Brussels Art Fair plaats in de hallen van Tour & Taxis. Wij geven je drie redenen om je ticket te bestellen voor de meest prestigieuze kunst- en antiekbeurs ter wereld.

1. Je bezoekt een van de grootste kunst- en antiekbeurzen in de hele wereld

In 2019 zakten meer dan 66.000 bezoekers af naar BRAFA. Met deelnemende galerieën uit de hele wereld positioneert de Brusselse kunstbeurs zich als dé plek om kwalitatief hoogstaande werken te leren kennen. Van archeologie tot hedendaagse kunst: de beurs presenteert een twintigtal artistieke domeinen die je tijdens je bezoek kunt ontdekken en die je meenemen door de geschiedenis van de kunst door de eeuwen, stijlperiodes en continenten heen.

2. Je kunt een stuk van de Berlijnse Muur kopen voor het goede doel

berlijnse-muur-brafa-antiek-en-kunstbeurs_©-Raf-Michiels
Raf Michiels

De 65ste editie van de Brussels Art Fair wordt gevierd met een tentoonstelling van vijf stukken van de Berlijnse Muur in de centrale hal van de beurs. Die stukken worden, hoe zeldzaam ze ook zijn, te koop aangeboden volgens een veilingformule die voorbehouden is voor de bezoekers gedurende de hele looptijd van BRAFA. Het ingezamelde geld gaat naar vijf organisaties die actief zijn op het gebied van kankeronderzoek (vzw Kom op tegen Kanker en de campagne Télévie), de integratie van mensen met een handicap (vzw Hart voor Handicap en de liefdadigheidsactie CAP48) en het behoud van het artistiek erfgoed ter ondersteuning van het Museum Kunst & Geschiedenis van het Jubelpark.

3. Je ontdekt internationale galerieën

brafa-antiek-en-kunstbeurs-tour-en-taxis-brussel__©-Fabrice-Debatty
© Fabrice Debatty

De beurs presenteert zowel vaste waarden als nieuwe talen- ten, en ontvangt dit jaar maar liefst 133 internationale galerieën. Dat zijn er precies even veel als vorig jaar, maar je mag toch op een aantal leuke verrassingen rekenen dankzij acht nieuwe exposanten. Om de reputatie hoog te houden maakt BRAFA er een erezaak van de bezoekers elk jaar te laten kennismaken met een gevarieerd aanbod van oude, moderne en hedendaagse kunst onder één dak. Klaar om op ontdekking te gaan?

Praktisch: 

BRAFA – Brusselse kunstbeurs.
Van 26 januari tot 2 februari.
Tour & Taxis – Havenlaan 88, 1000 Brussel.

Brafa.art

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.