#Agenda#Nieuws

3 redenen om dit najaar het fotomuseum in Charleroi te bezoeken

Liefhebbers van zwart-wit foto's gaan er aan hun trekken komen!
Geplaatst op  
3 redenen om dit najaar het fotomuseum in Charleroi te bezoeken © Robert Frank

Wanneer een nieuw seizoen aanbreekt weet je dat er veel te wachten staat, o.a. in de business van musea. Het fotomuseum in Charleroi wil je alvast warm maken met drie bijzondere exposities die vanaf 22 september tot en met 20 januari 2019 te zien zullen zijn. Verwacht je aan intieme streetfotografie, statische portretten en een hechte moeder-dochterband, vastgelegd op de gevoelige plaat…

Les Américains – Robert Frank

Deze naam is reeds gevestigde waarde in de wereld van fotografie. De man – inmiddels 93 jaar – reisde heel de wereld rond op zoek naar de spontaniteit van het leven op straat. De fotoreeks waarmee hij zichzelf als fotograaf op de kaart zette, is zonder twijfel ‘Les Américains’: een tocht door de straten van het alledaagse Amerikaanse leven. Verplichte materie voor elke fotografieliefhebber!

Memymom – Lisa De Boeck & Marilène Coolens

Een intieme inkijk in de wereld van moeder en dochter, dat is waar Memymom om draait. Marilène Coolens begint haar dochter Lisa vast te leggen vanaf haar vijfde levensjaar, in de meest uiteenlopende situaties: op de tafel, op bed, verstopt tussen gordijnen, met de bh van haar moeder aan… De fotoreeks is opgedeeld in drie grote periodes, de evolutie van de band tussen moeder en dochter en van de twee afzonderlijke personen aantonend.

Face to face – Manfred Jade

Het resultaat van twintig jaar fotografie in verschillende landen in de wereld zoals Cuba, Vietnam, Frankrijk en België; dat is wat het werk van Manfred Jane omvat. Op het eerste zicht een selectie van vrij statische portretten, bij nader inzien vol van emotie. De Duitse fotograaf inspireerde zich op de vreemde statigheid van oude Egyptische Fayoum portretten, waarbij hij de mystiek en breekbaarheid van een menselijk gezicht benadrukt.

Adres: Avenue Paul Pastur 11, 6032 Charleroi

Open van dinsdag tot zondag van 10u tot 18u.

Lees ook:

Vier redenen om naar het Design Museum in Gent te gaan deze zomer

Staycation: 10 Airbnb parels in eigen land

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.