#Dit is Belgisch

4 Bloggers matchen Ixina met Dille & Kamille

Ixina lanceerde wedstrijd uit en vraagt vier bloggers vier keukens te pimpen
Geplaatst op  
4 Bloggers matchen Ixina met Dille & Kamille ©

Juni jongstleden schoten 4 bloggers enthousiast in gang. Ixina organiseerde een wedstrijd waarin inspiratie-door-decoratie het thema was en dit met de hulp van accessoires van het Belgische succesmerk Dille & Kamille. AW zoomt in op de 4 creaties!…And the winner is…

‘Belge Une Fois’!

Wie zijn jullie ?

Wij zijn Arthur en Natacha, bloggers van Belge une fois. Wij zijn 27 en 30 en wij zijn door de band gepassioneerd door decoratie, gastronomie en DIY.

Hoe wonen jullie?

Ons huis is echt wel oud, meer dan 100 jaar. Dat is de reden waarom wij vooral voor een mix gaan van vintage met modern. We hebben een zwak voor al wat recyclage en tweedehands is. Dus bij ons hebben heel wat objecten een geschiedenis en ik moet toegeven, daar zijn we weg van.

Wat is jullie inspiratie qua interieur?

Vakanties en reizen zijn echt wel een bron bij uitstek. Daarbij kregen we beiden de smaak voor mooie dingen ook van thuis mee! En toch, steeds weer vallen wij voor dat ene voorwerp-met-een-verhaal, zeg maar.

Wat is jullie persoonlijke inbreng?

We gebruiken graag gerecupereerde voorwerpen en meubels, afdankertjes van familie of vrienden of zelfs gewoon op straat gevonden! We geven er vervolgens een vintage-touch aan. Je kan wel stellen dat we een voorkeur hebben voor hout als materiaal.

Welke Ixina-keuken mochten jullie restylen en hoe hebben jullie hem gepimpt?

Wij kregen een eerder minimalistische keuken toebedeeld die een monumentaal aspect heeft maar tegelijk gezelligheid uitstraalt met zijn groot werkbad.

 Belge une fois

1

Runner up :

‘Mon Atelier Déco’

Wie ben jij?

Ik ben Gwendeline, 37 jaar, gehuwd en mama van twee. Ik werk vier vijfde als journaliste en breng heel wat tijd door met schrijven en fotograferen voor mijn blog ‘Mon Atelier’ en Instagram. Daarnaast ben ik gepassioneerd door mijn weefgetouw, door macramé en alle deco-technieken waar draad mee gemoeid is. Experimenteren is echt mijn ding.

Hoe woon jij?

Bij mij thuis voel je je op je gemak, dat is toch wat mijn vrienden mij vertellen. Ik woon in een klein ‘arbeidershuisje’, zoals dat heet, dat wel constant evolueert. Ik heb altijd nieuwe ideeën om de ruimten hier her in te richten en zo voor een authentiek karakter te gaan. Ik meng graag trends door elkaar heen zoals vintage, folk, Scandinavisch, vel groen en natuurlijk…weefwerk!

Wat is jullie inspiratie qua interieur?

Ik volg actuele trends maar ik knap af op een ‘totaal concept’. Dus pas ik hier en daar wat aan. Ik hou erg van een industriële look daarentegen, met blote baksteen en waarin vintage meubelen samen met wat groen voor warmte en ziel zorgen. Ik hou ook enorm van zuidgerichte leefruimten waar massa’s zonlicht binnenvalt. Voor de rest heb ik niet echt een favoriete designer waar ik mij aan spiegel. Als ik dan toch iemand mag vernoemen die mij inspireert, dan is het mijn Franse vriendin Laurence wel, van ‘La Maison Pernoise‘ in Pernes-les-Fontaines bij Marseille. Zij speelt op een wonderbaarlijke manier met materie en textuur in haar decoratie.

Wat is jouw persoonlijke inbreng?

Weefsels! We leven in een tijd naar mijn hart op dat vlak. Oude technieken zoals het weefgetouw, macramé of breiwerk zijn weer terug van weggeweest. Er  is een manier om dat alles letterlijk en figuurlijk van onder het stof te halen en er ruimten met te moderniseren en tegelijk warmte te geven. Een decoratief weefwerk als bedhoofd of een reuzenmacramé in je salon, het kan allemaal.

Welke Ixina-keuken mocht jij restylen en hoe heb jij hem gepimpt?

Ik mocht mij uitleven op een keuken in wit houtlaminaat. Dat betekent veel lichtweerkaatsing, waar ik van hou. Dit keukenmodel is mijn ding want zij heeft open opbergruimte die mij toelieten te decoreren met aromatische planten en kruiden in potjes. Ook wilde ik de strakheid van de keuken doorbreken door natuur-elementen toe te voegen zoals hangplanten in macramé-netten, textiel in zachte kleuren, artisanaal servies en opbergpotten met kurkdeksels. Ik hou wel van deze keuken. Zij nodigt uit tot keuvelen bij een aperitief terwijl je de maaltijd klaarmaakt met je vrienden of partner.

Monatelierdeco.com

2

Runner up :

‘Pierre Papier Ciseaux’

IXINA-1

Wie ben jij?

Ik ben Noémie, ik ben Bretoense en expat in Brussel al meer dan 10 jaar. Ik was vroeger marketeer maar gooide alles om en werd interieurontwerpster en een gepassioneerd DIY-fan!

Hoe woon jij? 

Mijn thuis is een constante ‘perpetuum mobile’. Het interieur verandert volgens mijn gemoed, mijn speurtochten, mijn bevliegingen. Ook de fotoshoots die ik voor mijn blog doe en de objecten die ik eigenhandig knutsel. Je zal bij mij thuis heel wat opgeknapt meubilair zien, lichtarmaturen, kleine DIY deco-voorwerpen. Wat mijn eigen voorkeur betreft, zie ik graag eenvoudige dingen, black & white, hout…Ik moet toegeven, ik heb momenteel een zwak voor mid-centurystijl. Zo die fragile stoelpootjes en accenten in messing!

Wat is jouw persoonlijke inbreng?

DIY, ongetwijfeld..Er zijn natuurlijk interieurlabels waar ik weg van ben én je kunt niet alles zelf in elkaar knutselen. Maar toch…ik zou niet overleven in een interieur waarin alles op cataloog gekocht werd. Een bijzettafel herschilderen, een wandrek in elkaar boksen, een kaars hersmelten, sjablonen op een cache-pot…Er zijn zoveel manieren om de handen uit de mouwen te steken, zelfs als je niet echt het DIY-type bent. En echt wel, niets geeft meer voldoening dan zelf een interieur te scheppen waar je je goed in voelt. Ik spoor mijn followers er dan ook enthousiast toe aan in de tutorials op mijn blog ‘Pierre Papier Ciseaux’

Welke Ixina-keuken mocht jij restylen en hoe heb jij hem gepimpt?

Ik had het geluk te improviseren op een keuken die egaal wit is. Een ‘maagdelijk blad’ om op te werken dat zich zet naar elke stijl. Ik heb gekozen voor een decoratiestijl die het midden houdt tussen Scandinavisch en plattelands. Vervolgens voegde ik er elementen in hout en in wit aan toe als kleurherhaling. Het geheel gaf ik dan wat kleur met toetsen van grijsgroen, dat verwijst naar leisteen en natuur uit het noorden. mijn vertrekpunt was een optimale functionaliteit voor een gezin. Boekschappen op lage grijphoogte voor de kids, een leeshoek met kussens om te vertoeven terwijl de potten stoven en een rieten groentemand die wacht op het volgende marktbezoek. Het kleine extraatje? Een mooi assorti tapijt met ‘anti-mors’ motief die de keuken echt tot een woonkamer maakt. Het zit hem in de details!

Pierre Papier Ciseaux

3

Runner up :

‘Kenah Déco’IXINA-2

Wie ben jij?

Ik ben een jonge mama van twee kids en gepassioneerd door interieurontwerp. Ik ben ook blogster, interieurstyliste en verkoopsassistente bij ZARA Home. In het kort, ik adem déco…

Hoe woon jij? 

Je kan mijn woning omschrijven als verwelkomend, warmhartig en bohème. Ik ben gek op groene planten, ethnische motieven en de combinatie van de twee stelt mij enorm op mijn gemak.

 

Wat is jouw persoonlijke inbreng?

Wat mij intrigeert bij decoratie is de mix van vormen, materie en textuur. Ik hou van de aanblik van een rechttoe-rechtaan meubel dat tegelijk dynamisch is door zijn afgeronde en gebeeldhouwde hoeken. Ik apprecieer de harmonie erin. laat ons zeggen een knipoog naar mijn Afrikaanse roots. Zo zal je bij mij thuis heel wat artisanale voorwerpen uit mijn land Kameroen zien.

Mijn blog ‘Kenah Déco’ is als een platform waar ik mijn passies, mijn creaties, mijn binnenkijkers en de laatste deco-trends deel met de wereld.

Welke Ixina-keuken mocht jij restylen en hoe heb jij hem gepimpt?

De Ixina-keuken die ik toegewezen kreeg, is een minimalistische bijna avantgarde-keuken in glimmend wit materiaal. Ik wilde kost wat kost die uitgepuurde stijl bewaren en amper enkele decoratietoetsen toevoegen om toch te tonen wie de gebruiker van de keuken is.

kenahdeco.wordpress.com