#Adresjes#Winkelen

4 x bloemisten die je moet leren kennen

We trokken voor je na waar een nieuwe lichting bloemisten openbloeit
Geplaatst op  
4 x bloemisten die je moet leren kennen ©

Eenvoudige veldbloemen of gesofisticeerde cultivars, fijne takjes of weelderige boeketten die je hele huis lekker doen ruiken… Wij deden research naar 4 bloemisten waarmee je dringend kennis mee moet maken. Lees hier alles over de mensen die bijzondere creaties voortbrengen om je interieur op te fleuren.

Rebelse sierbloemen

INE VAN COILLIE EN NATHALIE SMOLDERS / BROOD EN BLOEMEN
© Lou West

Hun verhaal: Twee vriendinnen, één doel: andere mensen aansteken met hun joie de vivre. In Brood en Bloemen kun je heerlijk genieten van een ontbijt of lunch, omringd door verse bloemen. Terwijl je als gast culinair verwend wordt, kun je de eigenaressen aan hun boeketbestellingen zien werken.

Uniek? Hun specialiteit is het maken van prachtige bohémien boeketten en decoratieve stukken voor evenementen – denk aan gigantische bloembogen – met zowel verse als gedroogde bloemen, altijd seizoensgebonden en liefst van eigen bodem. In hun gigantische achtertuin wemelt het van de groene schatten, die ze dikwijls in hun creaties verwerken.

Waar ze van houden: Zelf omschrijven ze hun stijl als een mix van ‘glamour, kitsch, zen, Marrakech’. Het duo vult elkaar naadloos aan in hun eclectische maar stijlvolle savoir-faire.

Mochten ze bloemen zijn… Een Kievitsbloem voor Nathalie, omwille van de elegante vorm en unieke kleuren; voor Ine een ravissante Protea, die bruist van het leven.

Gemiddelde prijs van een boeket: 25 euro

Liersesteenweg 78, 2520 Ranst

www.broodenbloemen.com

www.instagram.com/broodenbloemen

De catwalkbloem

JONAS VAN AVERMAET / BLOMSTER
© Lou West

Zijn verhaal: Jonas bedacht Blomster terwijl hij op vakantie was. Zijn deadline? Voor zijn veertigste verjaardag een ommekeer op jobvlak of een vertrek naar het buitenland. Het werd de eerste keuze voor de man die voorheen een bloeiende carrière als designer bij modehuizen als Jil Sander en Tim Van Steenbergen had.

Uniek? Jonas maakt dagverse boeketten met een collectie unieke bloemen die hij elke week zorgvuldig samenstelt. Daarnaast verkoopt hij een selectie kamerplanten, boeken en kostbare deco-objecten van o.a. de hippe Studio Arhoj en Piet Stockmans.

Waar hij van houdt: Blomster staat voor excentrieke boeketten. ‘Hoe raarder de bloemen, hoe liever’ stelt hij zelf. Het liefst krijgt hij carte blanche, ook al is het budget klein. Een volledig wit boeket druist in tegen zijn designfilosofie.

Mocht hij een bloem zijn… Een pioen of dahlia, vanwege het mystieke, eigenzinnige karakter.

Gemiddelde prijs van een boeket: 25 euro

Londenstraat 46, 2000 Antwerpen.

www.blomster.be

www.instagram.com@blomstershop

Het veldbloempje

AMANDINE MAZIER / HAUT LES CŒURS
© Lou West

Haar verhaal: Amandine was oorspronkelijk een journaliste, maar ze gaf haar job op om Haut les Cœurs op te starten. Elke vrijdag levert ze bioboeketten met de fiets in alle 19 gemeenten van Brussel. Daarnaast stelt ze boeketten samen op vraag en maakt ze bloemendecoratie voor evenementen.

Uniek? De seizoensbloemen die ze verkoopt zijn afkomstig van kleine Belgische telers. Af en toe, wanneer ze het echt niet kan laten, stopt ze aan de rand van een veld om zelf enkele wilde bloemen te plukken die je nergens anders vindt. In haar boeketten gebruikt ze geen bladeren, maar geurige kruiden met verrassende aroma’s.

Waar ze van houdt: all the way gaan door haar afval te composteren, de restjes van de bloemen te drogen, en de bloemen te leveren met een bestelwagen die op CNG rijdt wanneer het niet met de fiets kan.

Mocht ze een bloem zijn… dan was ze een ammi majus (groot akkerscherm): een witte veldbloem die haar doet denken aan haar kindertijd en die lijkt op wilde peen.

Gemiddelde prijs voor een boeket: 37 euro.

www.hautlescoeurs.be

www.instagram.com/hautlescoeursbruxelles

De ontluikende lentebloem

CARINE DELFOSSE / NARA
© Lou West

Haar verhaal: Zo’n twee jaar geleden ruilde Carine de wereld van de tuinmeubels in voor die van de bloemen en planten. In haar conceptstore Nara in Lasne, Waals-Brabant, gaan bloemen vrolijk samen met binnen- en buitenplanten, cactussen, sierpotten en andere woonaccessoires. Ze voorziet niet alleen de mensen in de buurt van bloemen, ze fleurt ook huwelijken, hotels en feesten op, en dat op een onwaarschijnlijk charmante manier.

Uniek? Achter Nara gaat een ploeg schuil van vier gepassioneerde vrienden met dezelfde smaak. Drie keer per week gaan ze op zoek naar uitzonderlijke planten die geteeld werden in België volgens de korte keten filosofie.

Waar ze van houdt: de kracht van bloemen; ze kunnen gevoelens als vreugde, vrolijkheid en zachtheid overbrengen en brengen kleur in ons leven.
Mocht ze een bloem zijn… dan was ze een ronde pioenroos die weelderig bloeit en ontluikt in de lente.

Gemiddelde prijs van een boeket: 45 euro.

www.nara.eu.com