#Badkamer#Inspiratie

5 deco essentials voor een boho badkamer

Een knappe paravent, enkele rieten manden, een rotan spiegel... Zo geef je je badkamer een boho touch!
Geplaatst op  
5 deco essentials voor een boho badkamer © Nordal

Nu de lente volop aan het zegevieren is met de mooiste en zonnigste dagen, dagdromen we over verandering. Waarom laat je die niet beginnen in de badkamer? Grijp deze gelegenheid aan om deze ruimte een prachtige boho toets te geven! 

Een lichtstraal die tijdens het ontbijt door het raam komt, vogels die elke dag iets eerder tsjilpen, de komst van de eerste bloemen in het groen… De lente verleidt ons op subtiele wijze en dat maakt dat we zin krijgen om ook door ons interieur een frisse wind te laten blazen.

Wie lente zegt, zegt boho! We zoomen in op de bohémien trends van dit jaar, één van onze favoriete zomerthema’s! Volg hier onze vijf tips om je badkamer om te toveren tot een resort waar ons heel het jaar door op vakantie voelen!

Textiel met knappe franjes

Ruil je afgedankte handdoeken dit jaar om voor een set nieuwe, zachte en stijlvolle handdoeken. Denk hierbij aan franjes, om aan de bohémien spirit te voldoen. Niks beter dan stijlvol badtextiel in de ochtend om je grootste plannen kracht bij te staan en je ochtendtijd nog aangenamer te maken!

Boho accessoires du moment: een paravent, een ladder en het bankje

De beste manier om te slagen in de bohémien look voor een badkamer, is door wat opvallende boho details te integreren. Wij zijn helemaal verzot op de bamboeladder, die onze interieurs nu al enkele seizoenen siert, en een retro paravent zoals die van Nordal op de foto bovenaan het webartikel! Geef je badkamer tenslotte een toefje chic door een houten bankje afgewerkt met stro van Marokkaans vakmanschap! Praktisch én mooi, daar houden we van!

gedroogde bloemen boho badkamer rotan spiegel
Links: ©Elodie Rothan – Rechts: ©Maisons du Monde

De spiegeltroef: rotan of messing?

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, is inderdaad de beste must-have in elke badkamer ter wereld. Voor een optimaal boho effect  combineer je best enkele kleine rotan spiegels of voor een ronde messing spiegel met een XXL-straal.

Een set rieten manden

Rieten, bamboe of rotan manden zijn handig voor het opbergen van verzorgingsproducten en kleine badkameraccessoires en hebben een enorm decoratief potentieel. Ze zijn goedkoop, en helpen tegelijkertijd de sfeer in de kamer te bepalen. Een must-have!

Het juiste licht

Vaak wordt de keuze van de juiste badkamerarmatuur over het hoofd gezien, maar toch is de keuze van de juiste verlichting essentieel. Zeg vaarwel tegen koude, onpersoonlijke spots, en voorzie plaats voor mooie natuurlijke materialen die resulteren in  dansende reflecties! Rotan en bamboe hanglampen vormen hiervoor een uitstekende keuze en scoren ook nog eens hoog op duurzaamheid!

Zin om je badkamer een boho lente-upgrade te geven? Ontdek hier al het moois van dit moment: 

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.