#Agenda#Nieuws

5 goede redenen om de Actief Wonen van oktober te lezen

Binnenin: portretten van jonge Belgische designers en warme interieurs
Geplaatst op  
5 goede redenen om de Actief Wonen van oktober te lezen © Mandy Kourkouliotis

Goed nieuws: ons oktobernummer ligt net in de winkelrekken! Haal je driekleur alvast boven, want er waait een patriottistische wind over de pagina’s van deze ‘Belgische’ editie.  

Highlights in deze oktobereditie: focus op gezellige herfsttrends, interieurbezoekjes aan de vier uithoeken van ons mooie land en portretten van jonge, beloftevolle designers van bij ons. Als je de laatste Actief Wonen nog niet op je schoot hebt liggen, haast je dan snel naar de dichtstbijzijnde tijdschriftenkiosk!

1. Het seizoen van cocooning

Het is het seizoen van ritselende bladeren, van geitenwollen sokken, chai lattes en luilekker wezen in je zachte zetel op zondag. Geen beter moment dan de herfst om je interieurinrichting te heroverwegen en om meer quality time in huis door te brengen. Wij dachten net zoals jou en stellen je onze selectie hipste zetels voor. Verleidelijk, nietwaar?

2. Onze designers hebben talent

Onthou hun namen goed: Jun Gobron, Joachim Froment, Anne-Sophie Muller, Filip Verbraken, Ilona Van den Berg, Alexandre Lowie en Nel Verbeke. Onze rijzende sterren in design van eigen bodem. Thuis in hout, metaal, textiel en zelfs klei om buitengewone stukken te creëren of alledaagse stukken in een bijzonder innovatief ontwerp om te toveren. Wij wijdden een heel dossier aan dit jong talent van vandaag en morgen.

3. Meer licht

Het wordt steeds sneller donker dezer dagen en de uurverandering wacht ons alweer op binnenkort. Stel je Blue Monday uit en focus op het positieve. Onze selectie verlichting in bamboe, rotan en raffia helpen alvast om je dagen lichter te maken zodat je je met een spagaatsprong plots weer in de lente bevindt.

4. Ontdek onze gids!

Deze maand nemen we je mee naar Leuven, in een helder verlicht huis in brutalistische stijl. Verder introduceren we je aan een huis met prachtige, grote ramen in het Luikse en een magnifiek 19e-eeuws pakhuis in Antwerpen boordevol geschiedenis. Al goesting om ze te bewonderen?

5. Blad, steen maar vooral schaar

Hobbyisten worden deze maand ook weer stevig verwend: de oktober DIY draait rond een simpel, maar ultracreatief idee. Het antwoord op hoe je een witte muur meer cachet geeft zonder verf of behang? Blader snel naar pagina 136!

Lees ook:

Deense interieurboetiek Søstrene Grene nu ook in Brussel

Trend: de witte bollamp is terug van weggeweest

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.