#Nieuws

5 goede redenen om het zomernummer van Actief Wonen in huis te halen

Met o.a. de jaarlijkse voor & na's, een verbluffende outdoor special en spraakmakende vakantiehuizen ter inspiratie!
Geplaatst op  
5 goede redenen om het zomernummer van Actief Wonen in huis te halen ©

Het is weer zover: vanaf vrijdag 3 juli wacht er een kakelverse editie van Actief Wonen op je! Ons zomernummer is er één die extra dik is boordevol inspirerende beelden van onder meer indrukwekkende interieurrenovaties, 4 bijzondere interviews van eco-designers, shoppingpagina’s die de hipste vormen en kleuren van deze zomer tonen, een outdoor special met het meest smaakvolle tuinmeubilair du moment… Gegarandeerd het kleurrijkste leesvoer aan je ligbed! 

1. Verbluffende voor & na’s

©Justin Paquay

Wat als je zopas gerenoveerde vakantieflat volledig verwoest raakt na een brand? Het overkwam het koppel Marta en David klinker die een flat in Barcelona deed herrijzen uit zijn assen tot een prachtig pand met diepe, warme kleuren en een ingenieuze ruimte-indeling. In Brussel overheerst de liefde voor hout en minimalisme dan weer, in een elegant city-appartement dat onder handen werd genomen door architecte Ngoc hoang. Hoe je Scandinavisch en mediterraan design combineert ontdek je overigens ook in één van onze voor & na’s, net als hoe je een statement muur decoreert en je badkamer een hedendaagse make-over geeft. De kriebels om je eigen woonst aan te pakken, zijn een mogelijk gevolg na het zien van deze interieurrepo’s!

2. Het design van morgen

©Ulrika Nihlen voor ecoBirdy

Actief Wonen pakt ook uit met vier bijzondere portretten van designers die ecologie en esthetiek verenigen. In onze eco design-special lees je alles over de visie van ecoBirdy, L’Atelier Bé, KRJST Studio en Sébastien Dehut. Van oud speelgoed naar circulair kindermeubilair, het upcyclen van vintage Scandinavisch design, fascinerende milieulievende wandtapijten… Het design van morgen belooft spectaculair te zijn!

3. Vakantiehuizen om bij weg te dromen

Bang om dit jaar naar het buitenland te trekken omwille van het coronavirus? Geen probleem! Wij nemen je graag mee op reis naar Spanje en Portugal, waar we je de beelden tonen van twee spraakmakende vakantiehuizen. Het ene huis is majestueus en ingericht in een neo-rustieke stijl waarbij de kleur muntgroen en een royaal zwembad de hoofdrol spelen; het andere huis is iets meer bescheiden maar boet zeker niet in aan stijl. Vrolijke kleuren, hippe ontwerpen, authentieke materialen en een dakterras met een spetterende minibar tillen dit verblijf naar een hoger niveau!

4. Naar buiten!

©Tribù

Met ‘staycation’ als hét trendwoord van deze zomer, is een outdoor special meer dan ooit op z’n plaats. Jullie willen inspiratie voor jullie tuinen en terrassen, en die vraag beantwoorden wij met smaakvolle shoppagina’s. Van simpele decoratie die je tuin, terras of balkon net dat ietsje meer geven, tot prachtig tuinmeubilair volgens de laatste trends, afgewerkt met bijzondere materialen zoals exotisch hout, metaal en weaving, en tot de verbeelding sprekende vormen. Outdoor design om van te smullen!

5. Duurzaam transport

©COCO-MAT Bike

Tenslotte werpen we nog een blik op het meest populaire vervoersmiddel van dit moment: de fiets! Actief Wonen laat je kennismaken met de hipste tweewielers, van eentje met een houten frame vervaardigd uit Griekse bomen, een elektrische citybike tot een luxefiets waarop je je kunt abonneren. Dit, al hetgeen dat hierboven vermeld werd, en nog zoveel meer lees je in ons zomernummer dat vanaf nu in de winkelrekken ligt. Tjing, tjing, schenk je een verfrissend aperitief in en nestel je in een comfortabele stoel of sofa om onze nieuwste editie te verslinden!

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.