#Nieuws

5 goede redenen om ons winternummer te lezen

Een kostbaar nummer boordevol met o.a. winterse decoratie, nieuwtjes en chalets om bij weg te dromen...
Geplaatst op  
5 goede redenen om ons winternummer te lezen © Danielle Trojan

Koning winter zwaait fier met zijn scepter en bedekt ons land met een fijn laagje sneeuw en ijzige briezen doen je verlangen naar de warmte van een gezellig interieur. Maar hoe creëer je dit precies? Actief Wonen gidst je door een bijzonder Winter Wonderland boordevol winterinspiratie voor je interieur. Ontdek hier vijf redenen om het nieuwste nummer per direct in huis te halen! 

1. De mooiste chalets, hoog in de bergen

Casa Cedros (Mexico). Beeld van ©César Béjar

Er is geen beter moment dan de winter om je in een chalet te begeven. Een chalet in de bergen om precies te zijn. De magie van de hoogte heeft iets, zeker in de winter. In dit nummer ontdek je vijf uiteenlopende chalets, van Californië tot Mexico. Vijf winterse pareltjes met een unieke architectuur en dito interieur. Laat je ogen glijden over de prachtige beelden en laat je maximaal inspireren door de mooie decoratie in deze verblijven.

2. Verwarmen anno 2022

©JDB Haarden & Interieur

De energiecrisis laat zich van zijn kilste kant zien, deze winter. Daarom zijn we massaal beginnen zoeken naar betere, duurzamere en betaalbare verwarmingsalternatieven. Onze redactrice Laurence deed ook onderzoek en toont je wat de opties zijn als je kiest voor een haard of kachel. Ze zet de beste, mooiste en interessantste modellen speciaal voor jullie op een rijtje! Redactrice Mandy ging op bezoek bij JDB Haarden & Interieur in Rumst voor een exclusieve behind the scenes. Twee dossiers om niet te missen. Klik hier als je meer energietips wilt lezen!

3. De stoffen van het moment

©Designs of the Time

Een interieur is nooit af zonder de juiste stoffen. De trends van morgen omarmen meer dan ooit de natuur. We zien aardse kleuren en subtiele prints geïnspireerd op het buitenleven. Daarnaast blijven monochrome kleuren ook aan zet, met crème en donkerbruin in de hoofdrol. Gek op kleur? De seventies maken een opmars en dat zien we aan grafische prints en statement kleuren vol leven.

4. Hout op je vloer

De ‘Naturals’ visgraatklikvloer van PVC in de afwerking Forest 50LVPEH806. ©Coretec

Helemaal gek van houtvloeren? De mogelijkheden zijn legio tegenwoordig. Onze redactrice Olivia ging op zoek naar de beste oplossingen, van massief hout tot keramische tegels met een uitzonderlijke houtlook. Een dossier dat je de voor- en nadelen van de verschillende materies aantoont, de prijzen bespreekt, de trends weergeeft… Kortom, interessant leesvoer voor zij die nog zoeken naar een nieuwe vloer!

5. Shopping: plaids en zoveel meer

©Arket x Linnea Anderson

Tot slot stellen we je ook dit nummer niet teleur wat onze decoshoppings betreft. Plaids, winterse/feestelijke decoratie, nieuwe merken,… We brengen ode aan de winter met de mooiste interieuritems die instant cocooning zeggen. Hou je warm in een knus nest met je geliefden en geniet van het eindejaar in stijl!

Ons winternummer ligt vanaf dinsdag 20 december voor 5,90 euro in de winkelrekken. Leuk weetje: voor 7,50 euro geniet je van twee nummers (nrs 272 + 274).