#Nieuws

5 goede redenen om ons zomernummer in huis te halen

Een nummer boordevol renovatie-inspiratie, 3 inspirerende vakantiehuizen, een verslag over Durbuy en Zuid-Spanje... en zoveel meer!
Geplaatst op  
5 goede redenen om ons zomernummer in huis te halen ©

Het is zomer en dat vertalen we bij Actief Wonen met levendige kleuren, vrolijke prints, praktische tips en inspirerende beelden! Deze editie vieren we vakantie in de brede zin. We brengen beeldige vakantievilla’s, tonen je voor-en-na-reportages met handige tips in binnen- en buitenland, verwennen de ogen met een dossier buitenmeubilair en tafeldecoratie om bij weg te dromen. Een nummer om per direct in huis te halen! 

1 – Vakantievilla’s om bij weg te dromen

Casa Quatro | Nice2stay | Prachtig gerenoveerd townhouse met uitnodigende buitenruimtes en plunge pool
Casa Quatro © The Addresses

We nemen je mee naar drie weelderige vakantiehuizen, van een zwevend huis in de Costa Ricaanse jungle, een droomvilla in Griekenland en een authentieke vakantiewoning in Portugal die nieuw leven door Belgen werd ingeblazen. Elke villa heeft een verschillende esthetiek, maar telkens is er oog voor authenticiteit en lokale materialen. Geniet van deze masterpieces gecreëerd door enkele getalenteerde architecten.

2 – Het mooiste buitenmeubilair van het moment

Nouvelle collection jardin et extérieurs Kave Home été 2023 - NuageDeco
© Kave Home

Gezellig buiten relaxen, een lunch of diner in de openlucht, een drink onder vrienden op je eigen terras… In de zomer besteden we het grootste deel van onze tijd buiten. Daarom is een investering in mooi en duurzaam buitenmeubilair een must. In ons outdoor meubilairdossier vind je de laatste nieuwe trends terug, van kleurrijke items tot elegante houten designs waar je jaren plezier aan hebt!

3 – La bella vita aan tafel

© Zara Home

Er zijn weinig mensen die vriendelijk bedanken voor een prachtig gedekte tafel. Mooi bestek, leuke accessoires, vrolijke glazen, beeldige borden met dito designs… Wie wordt hier niet gelukkig van?! Dit zomernummer brengen we een ode aan tafelen in de buitensfeer. Ontdek hoe mooi het leven kan zijn en laat je maximaal inspireren voor je volgende tuinfeest!

4 – Glansrijke renovaties

© Charlotte Meyers – dit is een preview van haar Brusselse project ‘Chasse’ in samenwerking met het cohousing concept Coliving – meer van dit interieur vind je in onze zomereditie

Sta je voor een renovatie en heb je nood aan voorbeelden? Ons zomernummer got you! Wij brengen twee geslaagde transformaties. Eentje in Parijs en een andere in Brussel. Twee uiteenlopende make-overs – de één barst van kleur en de ander van glamour – waar het na-effect majestueus is. Ontdek ze snel om te weten te komen waar we het hier exact over hebben…

5 – Tripje naar Durbuy of Zuid-Spanje?

SO/ Sotogrande︱5-star cortijo hotel in Andalusia, Spain︱Spa & Golf Resort
© Golf- en lifestyle resort SO / Sotogrande

Is je vakantiebestemming dit jaar nog niet beslist? Dan heb je misschien wel enkele goede tips nodig. Onze redactie testte twee vakanties in binnen- en buitenland uit. We zakken af naar de kleinste stad ter wereld, het prachtige Durbuy. Ze bracht in deze editie verslag uit over de leukste adresjes waar je het best slaapt, eet, cultuur hapt of je aan een portie avontuur waagt. Verder brengen we ook een ode aan Zuid-Spanje, waar we je meenemen van Málaga tot Sotogrande.

Onze voltallige redactie wenst je alvast een onvergetelijke zomer toe!