#Nieuws

5 goede redenen om ons zomernummer in huis te halen

Een nummer boordevol renovatie-inspiratie, leuke uitjes in eigen land, een handige zwembadengids en zoveel meer!
Geplaatst op  
5 goede redenen om ons zomernummer in huis te halen ©

Het is zomer en het kriebelt om… Wat zijn jouw persoonlijke zomerkriebels? Onze redactie plaatste het renoveren voorop, tezamen met de leukste adresjes in eigen land, interieurinspiratie uit een Corsicaans en Portugees vakantiehuis, een zwembadendossier… Kortom: een warm en uitnodigend nummer dat je de nodige dosis inspiratie aanlevert! 

1 – Renoveren als de beste

Heb je nood aan wat knappe voor & na’s ter inspiratie voor je eigen renovatieproject? Ons zomernummer toont je zes knappe interieurprojecten in binnen- en buitenland. Met onder meer een hippe Japandi badkamer, een Amerikaans architectenhuis dat een hedendaagse twist kreeg, een lichtpaleis in hartje Kopenhagen, etc. Renovatiereportages die je onmiddellijk aan het werk zetten!

2 – Vakantie in eigen land

© Selina Bubendorfer – Connecterra

Na inspanning komt ontspanning! Zelfs als je de landsgrenzen deze zomer niet overschrijdt, kun je evengoed de toerist uithangen. Wij testten een aantal adresjes niet ver van huis, van het pittoreske Durbuy tot het groene Limburg. Je krijgt maar liefst zes hotspots in eigen land aangereikt! De ideale staycationgids wacht op je.

3 – Richt je huis in als een vakantieverblijf

© CASA

Twee keer zomerhuisinspiratie dit jaar! We zetten in ons zomernummer een vakantiewoning op het charmante eiland Corsica en een desolate parel van een verblijf in de Algarve in de kijker. Twee huizen met een unieke stijl die toch het nodige respect voor de lokale cultuur en geschiedenis bewaarden. Goed voor next level vakantieplannen!

4 – A Bigger Splash in eigen tuin

© Milada Vigerova

Plonsen in eigen achtertuin hoeft niet altijd gecompliceerd te zijn. Onze collega Olivia sprak met een aantal zwembadexperten over de aanleg van je eigen waterpartij. Ontdek met welke materialen je het best werkt, wat de nieuwste trends zijn en vooral: het realistische kostenplaatje. Alles wat je maar wil weten over zwembaden lees je dus in ons nieuwste nummer.

5 – Summer shopping

© Zara Home

Je hoeft niet altijd in een hotel te vertoeven om je op vakantie te wanen. Richt je eigen interieur in met de leukste zomeritems die onze redactie spotte. Deze zomer zijn warme kleuren, eerlijke en pure materialen, lokaal vakmanschap en vrolijke designs aan zet. Prachtige deco aan betaalbare prijzen, je ontdekt ze via onze shoppings!

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.