#Nieuws

5 redenen om de wintereditie van Actief Wonen in huis te halen

Een warme gids boordevol tips rond gezellige deco, open haarden, vloeren, textiel en inspirerende portretten van 3 opkomende keramisten wacht op jou!
Geplaatst op  
5 redenen om de wintereditie van Actief Wonen in huis te halen © Unsplash

Yes, we hebben het gehaald: ons laatste nummer van dit jaar ligt te pronken in de winkelrekken! Deze speciale editie focust op de feesten, winterdecoratie, warmte en elegantie. Een snelcursus cocoonen at home, zeg maar. Onze redactie nodigt je uit om dit bijzondere nummer te doorbladeren voor extra stijlvolle inzichten vanuit je kot. 

Dat het een atypisch jaar was, is nog zacht uitgedrukt. Het coronavirus zorgde voor de nodige verwarring, frustratie en eenzaamheid. Ook voor onze redactie was het geen evidentie om het magazine haar verfrissende, positieve en inspirerende inhoud te garanderen. Thuiswerk vormde de regel en interviews deden we op afstand. Van real life events was al helemaal geen sprake. Gelukkig volgden we talloze interessante webinars en bestaat er zoiets als videochatten. Een dikke merci aan alle persbureaus, designers en experten die ons te woord wilden staan!

Karakterkeramisten in beeld

Onze favoriete rubriek deze editie? Dat is zonder meer die met de drie portretten van Belgische keramisten. We luisteren naar het verhaal van drie gepassioneerde keramiekvirtuozen en dat resulteerde in drie boeiende interviews die onmiddellijk doen wegdromen van een keramische creatie. In deze rubriek maak je kennis met Sophie Verjans, Clara De La Céra en Elene Vernijns. Drie keer onmiskenbaar talent van eigen bodem!

©Nathalie Dembinski voor keramiste Elene Vernijns (in beeld: de Kintsugi schaal)

Warm, warmer, warmst: de trends in open haarden

Koning winter klopt aan en dus wordt er volop gezocht naar manieren om het huis te verwarmen. Ben je op zoek naar een stijlvolle en kwalitatieve warmtebron? Wij sommen even de laatste trends in open haarden, kachels en inbouwhaarden voor je op. Stuk voor stuk oogverblindende en vurige items voor een stijlvolle woonst.

©Metalfire

Cocoonen als een pro

Inmiddels klinkt het woord cocoonen ons niet onbekend in de oren. Maar weet je ook hoe je de term in de praktijk toepast? Wij verzamelden de gezelligste beelden, tonen je de mooiste decoratieve accessoires om je interieur op te warmen en geven je praktische tips om elke koude ruimte de nodige charme te geven. Denk aan warm meubilair, sublieme deco, gezellige verlichting en audiotoestellen die zalige deuntjes doorheen je stulpje spelen.

Links: ©Ferm Living – Rechts: ©Ethnicraft

Vloeren om naar te loeren

Benieuwd naar de nieuwste trends op vlak van vloeren? Onze redactrice Justine onderzocht welke vloeren hip, onderhoudsvriendelijk en duurzaam zijn tegenwoordig. We lichten een tipje van de sluier: terrazzo, visgraatmotief, beton… Over dat en zoveel meer lees je in onze vloerenrubriek.

Links: ©Carimar – Rechts: ©Coretec

Wikkel je in luxe

Tenslotte nog een belangrijke rubriek om niet te missen: ons trendrapport over het mooiste textiel van dit moment. Redactrice Laura legt verschillende texturen onder de loep, van tweed, linnen, wol tot velours met de meest fascinerende prints. Van tijdloze sobere kleuren (nu érg hip) tot atypische motieven in de meest stijlvolle kleurencombinaties.

Uit de collectie Jardin d’hiver van ©Casamance

Praktisch: 

De nieuwe Actief Wonen (nummer 262) ligt in de winkelrekken vanaf vrijdag 18 december voor de prijs van €5,90.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.