#Agenda#Nieuws

5 redenen om dit jaar naar BRAFA te gaan

Ja, ja, ja, ja en nog eens ja! 5 keer een reden om ja te zeggen tegen de Brusselse kunstbeurs
Geplaatst op  
5  redenen om dit jaar naar BRAFA te gaan © Emmanuel Crooy

Een nieuw jaar biedt nieuwe kansen en mogelijkheden, ook voor de culturo’s onder ons. In Tour & Taxis, een historische parel in het centrum van Brussel, vindt in januari de 64ste editie van de Brussels Art Fair plaats. Wij geven je vijf redenen om dit gebeuren met kunstige sierletters in je agenda te schrijven!

@ Emmanuel Crooy

Ja, want het is een internationaal gekende en geroemde beurs

Meer dan 65 000 duizend paar voeten deden tijdens de vorige editie hun intrede om naar de bijzondere BRAFA-selectie te komen kijken. Bijzonder, als in: kwalitatief, veelzijdig, innovatief en gezellig. Verwacht je aan een steengoede verzameling werk van galerieën uit New York, Parijs, Londen, Marrakesh, Firenze, Zürich enzovoort. Kortom, het is een kosmopolitische happening op eigen bodem.

Ja, want je vindt er een divers artistiek aanbod

Het bestuur kiest resoluut voor evolutie en streeft elk jaar naar méér veelzijdigheid.
Je maakt er kennis met de nieuwste trends op de kunstmarkt, waarbij meer dan 20 verschillende disciplines vertegenwoordigd worden. Gevestigde galerieën worden afgewisseld met nieuwe, upcoming namen uit alle hoeken van de wereld. Je vindt er letterlijk een mix van interessante collecties, met de cross-collecting standen.

Fabrice Debatty

Ja, want Gilbert & George zijn dit jaar eregasten

Dit epische Italiaans-Engelse kunstenaarsduo is wereldwijd bekend voor zijn performance art en de gigantische fotowerken achter glas. Vooral die laatste bezorgden het duo internationale erkenning. Op BRAFA kun je kennismaken met vijf werken in groot formaat, en dito dosis surrealisme.

Ja, want de Koninklijke Kamer van de Antiquairs en Kunsthandelaars blaast 100 kaarsjes uit

Een eeuw antiquiteiten en kunsthandel vieren? Geen betere locatie dan BRAFA! Het event zal een prestigieuze selectie van werk uit privécollecties tentoontstellen. Er komt ook een boek over het beroep van kunsthandelaar gecreëerd door Thijs Demeulemeester. Dat is Vlaanderens bekendste design- en interieurjournalist.

© Emmanuel Crooy

Ja, want er zijn boeiende art talks

Niet alleen je ogen worden verwend, ook je oren krijgen de kans om heel wat interessante content te verwerken. Dit jaar ligt de focus van de Art Talks o.a. op het werk van Brueghel, kunsthistorica Christiane Struyven vertelt wat een kunstwerk belangrijk maakt, er zijn panelgesprekken over thema’s die spelen in het artistieke landschap van vandaag, je hoort alles over art deco ten tijde van de Sovjet-Unie en Peggy Guggenheim zal stralen tijdens een boeiende voorstelling.

© Fabrice Debatty

Praktisch:
Van zaterdag 26 januari tot en met zondag 3 februari 2019.

Tickets online verkrijgbaar.

BRAFA.ART