#Ideeën#Interieuradvies

5 tips om je muren tot leven te wekken

Een likje verf en toch mist er iets aan je muren? Je gebrek aan inspiratie eindigt hier!
Geplaatst op  
5 tips om je muren tot leven te wekken © Ferm Living

De succesformule van een stijlvol interieur is voor ieder verschillend. De één zegt méér, de ander juist niet. Toch zijn er enkele parameters die in elk interieurgenre terugkomen. Wanddecoratie is zoiets cruciaals, of je nu graag in een minimalistische setting of in een kleurrijk nest boordevol decoratie vertoeft. Actief Wonen deelt enkele tips met je, opdat je weet hoe je je muren het best aanpakt.

Items met een verhaal

Een leuke manier om je muren te decoreren is om er items te bevestigen die een persoonlijke link met jezelf hebben of die een bijzonder verhaal met zich meebrengen. Kies voor authentieke items zoals een mooie grote foto of poster van iets dat je nauw aan het hart ligt, of ga voor een item waar een verhaal aan vasthangt, zoals bijvoorbeeld een souvenir uit een land dat je bezocht. Ben je into kunst? Kies voor een spraakmaker of een aansluitend werk dat je interieur versterkt met de juiste kleuren of compositie. Niet genoeg budget voor kunst? Tegenwoordig kan je al werken huren aan voordelige tarieven, via Kunst in Huis bijvoorbeeld. Toch van zins om je eigen oevre in huis te halen? Tegenwoordig betaal je al een pak minder voor werken van beginnende kunstenaars, voorgesteld op beurzen die zich richten naar een jonger doelpubliek, zoals Affordable Art Fair en Accessible Art Fair.

© Accessibe Art Fair

Spiegels

We wijdden er eerder al een heel webartikel aan, maar ze zijn ontzettend belangrijk voor de juiste sfeerschepping in huis. Alles hangt af van de grootte, de vorm en de kleur die tegenwoordig ook steeds belangrijker wordt. Spiegels worden daarenboven steeds multifunctioneler, met een geïntegreerde wandplank of zelfs als wandopbergruimte. Algemeen is geweten dat spiegels ruimtes vergroten. Heb je nood aan enkele optische vierkante meters meer? Kies dan voor een grote spiegel die een deel van je leefruimte weerspiegelt. Moet de ruimte ‘gebroken’ worden? Kies dan voor een spiegel met een geometrische vorm. Hoe dan ook, spiegels blijven sfeermakers van de bovenste plank!

Wandmeubilair

Met het juiste wandmeubilair doe je je interieur heel wat eer aan. Kleed je muren aan met enkele wandplanken of een dressoir waarop je je mooiste decoratie, boeken en tafellamp uitstalt. Ga je voor leggers tegen de muur, speel dan met verschillende hoogtes. Plaats er een set leuke kaarsen, wat plantjes en leuke ornamenten op, en verwacht je aan een magisch wandspel wanneer de zon gaat liggen.

Leggers van massief eikenhout van ©Ethnicraft

Hoogtijd

Tijd is een kostbaar gegeven in ons leven, en neemt een belangrijke plaats in. Waarom zou je ‘tijd’ geen bijzondere plek in huis geven? Wij denken aan een statement wandklok, een variant die zowel functioneel als esthetisch hoog scoort. Of het nu een grote, industriële klok of een minimalistisch designstuk is, tijd horen wegtikken heeft zeker en vast iets gezelligs!

Behang

De juiste match kan voor ware magie zorgen, ook als het om behangpapier gaat. Een accentmuur bekleed met een verfijnde print oogt heel erg stijlvol, modern en luxueus wanneer de juiste kleuren en texturen gecombineerd worden.

© Murals Wallpaper

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.