#Inspiratie#Tuin & terras

5 tips voor een zomerse interieur make-over

Met deze tips laat je de lichtheid en de frisse bries van de zomermaanden in
Geplaatst op  
5 tips voor een zomerse interieur make-over © Westwing

Het zomerseizoen is dé perfecte gelegenheid om je interieur op te frissen. Tijdens deze warme en aangename maanden dromen we weg bij sprankelende kleuren, lichte dekbedovertrekken, servies met elegante motieven om onze maaltijden naar een hoger niveau te tillen… Wij geven je 5 decoratietips om je huis tijdens de zomermaanden te laten schitteren.

Investeren in beddengoed

Dekbedset ‘Boho Sun’ van 100% katoen, verkrijgbaar bij het Belgische Label © Marie-Marie

De warme streling van de zomer sluipt zachtjes onze huizen binnen. Een vlaag van frisheid creëer je door te investeren in een gloednieuwe, kleurrijke en lichte set bedlinnen! Rustig in slaap vallen is toch niet alleen voor de winter?

Ga voor prints en motieven

zomerse decoratie interieur
Het Deense label ©Madam Stoltz neemt ons mee op een ontdekkingsreis door haar variatie van motieven, materialen en kleuren.

Om je interieur wat extra pit te geven, kun je spelen met motieven en prints. Hou je vooral niet in: van dienbladen, textiel, kussens, tot het kleinste accessoire, alles mag eraan geloven! Kleurrijke details zijn trouwens goed voor de ogen… en voor je humeur!

Haal (nog meer) groen in huis

planten in huis

Haal de spirit van het buitenleven binnenshuis! Van zodra de zomer in aantocht is, doe je er goed aan om royaal planten in huis te halen: van wat groen in de badkamer, bloembakken, een paar aromatische planten in de keuken tot een mooie bos tulpen in de woonkamer om een frisse wind te laten waaien door ons interieur. Weet je niet welke plant waar hoort? Ontdek het hier!

Investeer in een mooie tuinset

Bistroset ‘Tärnö’ bestaande uit een tafel en twee stoelen van hout en metaal. Verkrijgbaar bij ©Ikea

Als je er een erezaak van maakt om de zon te introduceren in je interieur, waarom maak je dan niet ineens werk van je tuinmeubilair? Er is dit seizoen keuze in uiteenlopende stijlen, van hedendaags design in een frisse tint, tot rustiek meubilair om de rustige plattelandsgeest aan te wakkeren, alles is mogelijk!

Zet in op modekleuren

Ga deze zomer voor frisse en natuurlijke kleuren zoals mosterd, beige en terracotta zoals in dit campagnebeeld van ©AM.PM via La Redoute

Zowel pasteltinten als warme, aardse kleuren maken hun grote comeback deze zomer. Zet in op deze modekleuren voor je tapijt, textiel en zitmeubilair om een lichte, heldere en frisse zomerse sfeer te creëren. Wij zijn helemaal verzot op deze kleuren die soms zonnig, soms zacht en teder zijn. Laat ze terugkomen in de verf van je muren, in je bedlinnen en in je decoratieve accessoires.

Heb je een beetje hulp nodig om te winkelen voor de essentials van een zomerse decoratie? Ontdek onze 12 belangrijkste accessoires voor een verfrissende sfeer:

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.