#Adresjes

6 hippe & kleurrijke hotspots om in eigen land te ontdekken

Ze bruisen van kleur, stijl en vreugde: zes Belgische hotspots die je deze zomer gezien wilt hebben!
Geplaatst op  
6 hippe & kleurrijke hotspots om in eigen land te ontdekken © The Hoxton

Vernieuwende concepten, speelse designdetails, unieke meubels met een verhaal en een gedistingeerd kleurenspel… Van hotel, restaurant, delicatessenwinkel tot museum: deze zes opvallende plekken wil je per direct ontdekken. Het beste nieuws? Ze bevinden zich stuk voor stuk in België!

1 – Pastificio Cammalleri: Sicilië aan de Leie

©Pastificio Cammalleri

Nog nooit in Taormina geweest? Als je binnenkort naar Gent afzakt, kun je even het gevoel van die prachtige Siciliaanse stad ervaren. Bij Pastificio Cammalleri, een prachtige delicatessenwinkel waar je ook van een heerlijke hap kunt genieten, ontdek je de culinaire charme van Sicilië. De zaak wordt gerund door het ondernemerskoppel Ineke en Fabio, twee Limburgers die hun hart verloren in de neuzekesstad. Zowel binnen als buiten – je ziet hun buitengevel al van ver schitteren – zorgt het geel voor een vrolijk geheel. De Siciliaanse esthetiek wordt verder naar binnen getrokken waar onder meer grote zakken meel, verse deegwaren en verrukkelijke charcuterie op je wachten!

Korte Meer 23, 9000 Gent

Cammalleri.be

2 – The Hoxton: nieuwkomer in Brussel

©The Hoxton

Na Londen, Amsterdam en Parijs maakt de internationaal gerenommeerde hotelketen The Hoxton sinds kort ook zijn debuut in de Botanique in Brussel, meer bepaald in de Victoria Tower. Het woord ‘hotel’ is hier echter een understatement. Het complex bestaat namelijk uit 198 kamers, het heerlijke Peruviaans geïnspireerde restaurant Cantina Valentina, en de cocktailbar Tope op het dak met een 360°-panorama over de stad. Daarnaast vind je er ook de nieuwste vestiging van Working From_, een coworkingruimte die zich uitstrekt over vier verdiepingen voor wie op zoek is naar een comfortabele en inspirerende werkplek. Met zijn kleurrijke sfeer, brutalistische stijl én een knipoog naar de seventies zorgt The Hoxton voor een frisse wind in het Brusselse hotelwezen.

Victoria Reginaplantsoen 1, 1210 Brussel

Thehoxton.com/brussels

©The Hoxton

3 – The Mix: belevingshotel in het groen

©Mix

Wie gek is op kosmopoliete interieurs en unieke architectuur mag zichzelf een verblijf in deze markante hotspot aan de groene rand van Brussel niet ontzeggen. Hotel Mix, gelegen in het iconische Royale Belge- gebouw uit de sixties van het architectenduo Stapels- Dufau, herbergt maar liefst 140 kamers en 40 studio’s, een wellness, twee zwembaden, drie restaurants, een bar, een foodmarket, een coworking, 15 vergaderzalen en een auditorium. Buiten bevindt zich ook nog eens een vijvertuin van 8 hectare. Mix brengt een fascinerende interieurmélange die te wijten is aan het sublieme werk van Brusselse interieurarchitect Lionel Jadot en diens team. Een bijzonder hospitalityproject dat meer dan alleen een viersterrenhotel is…

Vorstlaan 25, 1170 Watermaal-Bosvoorde

Mix.brussels

©Mix
©Mix

4 – Miss Rose: een bistro & galerij

©Miss Rose

Miss Rose, het nieuwe adres van sterrenchef Giovanni Bruno, is meer dan enkel een restaurant. Het bevindt zich samen met andere cafés, bars en brasserieën in het hart van de Zavel en valt op dankzij z’n unieke en gedurfde concept: een galerierestaurant. Je stapt er binnen in een chic en vrouwelijk universum waar roze tinten en zachte, luxueuze materialen de boventoon voeren. Alles komt er samen: kunst, decoratie, lekker eten en zelfs muziek.

Regentschapsstraat 55/57, 1000 Brussel

Missrosebistro.com

5 – Menssa: ode aan de natuur

©Menssa

Ruim een jaar geleden onthulde topchef Christophe Hardiques zijn nieuwste restaurant Menssa. Menssa staat voor vernieuwing en heropleving, en is het culinaire speelveld van de chef. Het concept biedt een altruïstische ervaring waarin de mens en de natuur centraal staan. Dé blikvanger is ongetwijfeld de grote houten toog met daarrond hoge stoelen in groen fluweel van Marie’s Corner. In het midden prijkt een statige, houten boom met takken die het plafond bedekken, een ontwerp van de Belgische architecte Anne-Catherine Lalmand.

Tervurenlaan 453, 1150 Sint-Pieters-Woluwe

Menssa.be

6 – World of Mind: prikkel je zintuigen

©World of Mind

In hartje Brussel opende het nieuwe museum ‘World of Mind’ onlangs de deuren. De amusante installaties laten je twijfelen aan de werkelijkheid. Een uniek interactief parcours stelt je brein op de proef en dompelt je onder in een kleurrijke wereld waarin schijn vaak bedriegt. Aan de hand van verschillende optische, tactiele en auditieve illusies raak je gegarandeerd het noorden kwijt. Het museum is gevestigd op de Tour & Taxis-site en beslaat een oppervlakte van maar liefst 1500 m2. Tijdens deze ervaring kom je meer te weten over de cognitieve mechanismes die leiden tot verschillende belevingen en percepties. En wat als je in de eerste plaats zou moeten twijfelen aan… jezelf?

Tour & Taxis, Shed 4 bis, 1000 Brussel